Siirry sisältöön

Avainkumppanuus YIT:n kanssa

YIT yrityksenä

YIT on yksi Pohjois-Euroopan johtavista rakennusyhtiöistä, jonka missiona on luoda parempaa elinympäristöä ja enemmän elämää kestävissä kaupungeissa kehittämällä ja rakentamalla asuntoja, toimitiloja, infrastruktuuria sekä kokonaisia alueita.

Avainkumppaniyhteistyö

Laurean ja YIT:n välinen yhteistyö on ollut aktiivista jo ennen avainkumppanuutta. Opiskelijaprojekteja on tehty mm. digitaalisten palveluiden ja palvelumuotoilun saralla. Avainkumppanuuden myötä jatkoa on luvassa sekä näiden teemojen ympärillä että uusien kuvioiden parissa.

Laurea ja YIT solmivat avainkumppanuussopimuksen keväällä 2021. YIT on tehnyt jo pitkään yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa, ja Laureankin kanssa yhteistyö on ollut aktiivista viimeisen vuoden aikana mm. digitaalisten palveluiden ja palvelumuotoilun parissa.

- Erityisesti kehitysasioiden ympärillä olemme hakeneet tuoretta näkemystä opiskelijoilta, kertoo YIT:n asiakkuuksista ja asumisen palveluista vastaava Pekka Helin.

Avainkumppanuuden myötä kehitystyötä voidaan jatkaa systemaattisemmin, ja syksylle onkin suunnitteilla jo konkreettista jatkoa digitaaliselle puolelle.

- Toimintamme digitalisoituu koko ajan ja meidän täytyy löytää moderneja, helppokäyttöisiä digitaalisia ratkaisuja asiakkaille. Opiskelijaryhmillä on aina hyviä, tuoreita ajatuksia. On hienoa avata omaa mieltä sille, miten opiskelijat näkevät maailmaa, Pekka Helin kommentoi.

Avainkumppanuuden myötä YIT haluaa myös päivittää työnantajamielikuvaansa opiskelijoiden keskuudessa. Pekka Helin korostaa, että YIT ei ole pelkästään teknisten alojen työpaikka, vaan asiakasrajapintaan ja kaupalliseen puoleen liittyvät tehtävät ovat lisääntyneet yrityksessä.

- Yhteistyön myötä pääsemme opiskelijoiden ”korvan taakse”: pystymme kertomaan, keitä olemme ja nostamaan mielenkiintoa yritystämme kohtaan. Työnantajamielikuvan lisäksi yhteistyö on tärkeää siksi, että pysymme ajan hermolla ja olemme hyödyntämässä sitä kehitysvoimaa, jota opiskelijoissa on.

Avainkumppaniyhteistyön tuloksia

Lisätietoja: