Siirry sisältöön

Laurea ja YIT sopivat avainkumppanuudesta

Pohjois-Euroopan johtaviin rakennusyhtiöihin lukeutuvan YIT:n tavoitteena on luoda parempaa elinympäristöä.

YIT avainkumppanuuskuva.
Kuvassa vasemmalta Piiu Pukkila, Pekka Helin sekä Soli Salminen ja oikealla Panu Vehniäinen YIT:ltä vierailivat Laurean Leppävaaran kampuksella toukokuussa 2021.

Laurea-ammattikorkeakoulu ja YIT ovat solmineet avainkumppanuussopimuksen. YIT on yksi Pohjois-Euroopan johtavista rakennusyhtiöistä, jonka missiona on luoda parempaa elinympäristöä ja enemmän elämää kestävissä kaupungeissa. YIT on tehnyt jo pitkään yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa, ja Laureankin kanssa yhteistyö on ollut aktiivista viimeisen vuoden aikana.

- Erityisesti kehitysasioiden ympärillä olemme hakeneet tuoretta näkemystä opiskelijoilta, kertoo YIT:n asiakkuuksista ja asumisen palveluista vastaava Pekka Helin.

YIT on rakennusalan yrityksenä vahvasti kiinni kaupunkikehityksessä ja suurissa yhteiskunnallisissa ilmiöissä, joihin rakennetun ympäristön tulee vastata. Toisaalta yrityksen tavoitteena on auttaa yksittäistä asiakasta löytämään itselleen sopiva koti ja mahdollistaa sujuva arki kaupungissa.

- Työtämme ohjaavia trendejä ovat kaupungistuminen, digitalisaatio, kestävä kehitys ja muuttuva väestön rakenne. Toisaalta taas ratkaisemme yksittäisen asiakkaan asumisen ongelmia. Jos ennen rakennettiin asuntoja ja myytiin niitä, nyt pyrimme kokonaisvaltaisemmin mahdollistamaan asiakkaalle sujuvan ja kestävän kehityksen mukaisen arjen hänen kodissaan, Helin kertoo.

Pekka Helinin mukaan ala on vahvasti digitalisaation äärellä. Yhteistyötä Laurean kanssa onkin jo tehty digitaalisten palveluiden ja palvelumuotoilun parissa. Avainkumppanuuden myötä kehitystyötä voidaan jatkaa systemaattisemmin, ja syksylle onkin suunnitteilla jo konkreettista jatkoa digitaaliselle puolelle.

- Toimintamme digitalisoituu koko ajan ja meidän täytyy löytää moderneja, helppokäyttöisiä digitaalisia ratkaisuja asiakkaille. Opiskelijaryhmillä on aina hyviä, tuoreita ajatuksia. On hienoa avata omaa mieltä sille, miten opiskelijat näkevät maailmaa, Pekka Helin kommentoi.

Avainkumppanuuden myötä YIT haluaa myös päivittää työnantajamielikuvaansa opiskelijoiden keskuudessa. Pekka Helin korostaa, että YIT ei ole pelkästään teknisten alojen työpaikka, vaan asiakasrajapintaan ja kaupalliseen puoleen liittyvät tehtävät ovat lisääntyneet yrityksessä.

- Yhteistyön myötä pääsemme opiskelijoiden ”korvan taakse”: pystymme kertomaan, keitä olemme ja nostamaan mielenkiintoa yritystämme kohtaan. Työnantajamielikuvan lisäksi yhteistyö on tärkeää siksi, että pysymme ajan hermolla ja olemme hyödyntämässä sitä kehitysvoimaa, jota opiskelijoissa on.

Lue lisää Laurean avainkumppanuudesta

Lisätietoja: