Siirry sisältöön

Avainkumppanuus Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue organisaationa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella on lähes puoli miljoonaa asukasta ja yli 9 000 työntekijää. Olemme kaksikielinen hyvinvointialue, jossa myös vieraskielisten asukkaiden osuus on merkittävä.

Yhteistyö Laurean kanssa

Laurean eri alojen opiskelijat ovat toteuttaneet useita projekteja yhteistyössä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut, pelastustoimen palvelut sekä opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelut Länsi-Uudenmaan kymmenen kunnan tai kaupungin alueella.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue palvelee 475 000 asukasta Espoossa, Hangossa, Inkoossa, Karkkilassa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Lohjalla, Raaseporissa, Siuntiossa ja Vihdissä.  Työntekijöitä hyvinvointialueen palveluksessa on lähes 10 000. Länsi-Uusimaa on kaksikielinen hyvinvointialue, jonka asukkaista12 % puhuu äidinkielenään ruotsia ja 15 % muuta kuin suomea tai ruotsia.

Laurea ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue (LUVN) aloittivat avainkumppaniyhteistyön vuoden 2023 alussa. Laurean sairaanhoitajaopiskelijat toteuttivat keväällä yhdessä Tapiolan terveysaseman henkilöstön kanssa palvelumuotoiluprojektin, jossa kehitettiin ja testattiin asiakkaiden ohjaukseen uusia ratkaisuja helpottamaan terveysasemalla kulkemista. 

Kevään toisessa yhteisprojektissa liiketalouden opiskelijat puolestaan tutustuivat kansainvälisen rekrytoinnin seurantaan. Lisäksi LUVN oli mukana Laurean opiskelijoiden jokavuotisessa UraFest-rekrytointitapahtumassa. 

Avainkumppanuus jatkuu tiiviinä myös tänä syksynä ja yhteistyötä tehdään niin sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden kuin hankkeiden kanssa.

Lue lisää yhteistyöstä

Lisätietoja: