Siirry sisältöön

Avainkumppanuusyhteistyö Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa käynnistyi yhteisillä projekteilla

Laurean avainkumppani Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue pitää huolta länsiuusimaalaisten hyvinvoinnista.

Kuvituskuva.

Laurea ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue (LUVN) aloittivat avainkumppaniyhteistyön vuoden alussa. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut, pelastustoimen palvelut sekä opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelut Länsi-Uudenmaan kymmenen kunnan tai kaupungin alueella.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue palvelee 475 000 asukasta Espoossa, Hangossa, Inkoossa, Karkkilassa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Lohjalla, Raaseporissa, Siuntiossa ja Vihdissä.  Työntekijöitä hyvinvointialueen palveluksessa on lähes 10 000. Länsi-Uusimaa on kaksikielinen hyvinvointialue, jonka asukkaista12 % puhuu äidinkielenään ruotsia ja 15 % muuta kuin suomea tai ruotsia.

Hyvinvointialueen tehtävänä on tukea sekä edistää alueensa asukkaiden ja asiakkaidensa hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen arvoja ovat asiakaslähtöisyys, yhdenvertaisuus ja vastuullisuus. 

Laurean ja hyvinvointialueen avainkumppanuusyhteistyö käytännössä heti kevään aikana. Laurean sairaanhoitajaopiskelijat toteuttivat keväällä yhdessä Tapiolan terveysaseman henkilöstön kanssa palvelumuotoiluprojektin, jossa kehitettiin ja testattiin asiakkaiden ohjaukseen uusia ratkaisuja helpottamaan terveysasemalla kulkemista. 

Kevään toisessa yhteisprojektissa liiketalouden opiskelijat puolestaan tutustuivat kansainvälisen rekrytoinnin seurantaan. Lisäksi LUVN oli mukana Laurean opiskelijoiden jokavuotisessa UraFest-rekrytointitapahtumassa. 

Avainkumppanuus jatkuu tiiviinä myös tänä syksynä ja yhteistyötä tehdään niin sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden kuin hankkeiden kanssa.

Lisätietoja: