Siirry sisältöön

Työelämäpaneelista suuntaa tulevaisuuden tradenomikoulutukseen

Työelämän tarpeet entistä paremmin kuuluviin liiketalouden koulutuksen kehittämisessä Laureassa.

Millaista osaamista tradenomeilta työelämässä tänä päivänä vaaditaan? Entä miten Laurea voisi parhaalla mahdollisella tavalla kuunnella työnantajien tarpeita liiketalouden koulutusta kehitettäessä? Muun muassa näihin kysymyksiin haettiin vastauksia, kun Leppävaaran kampuksella kokoontui ensimmäistä kertaa liiketalouden koulutuksen työelämäpaneeli keskiviikkona 3.10.

Liiketalouden koulutuksen kehittämispäällikkö Ilkka Kurkelan koolle kutsumaan paneeliin kuului niin työnantajien edustajia, Laurean henkilökuntaa sekä tämän hetkisiä tradenomiopiskelijoita. Mallia paneeliin on haettu muun muassa Laurean turvallisuusalan koulutuksesta, jossa vastaava paneeli on jo aiemmin ollut käytössä.

Sekä Laurealle että työnantajilla on asiassa yhteinen tavoite; saada työelämään mahdollisimman hyviä osaajia. Työelämäpaneelin keskiviikkoisen työpajan tavoitteena olikin selvittää, millaisia tarpeita työelämällä tällä hetkellä on liiketalouden ammattilaisille, millaisia signaaleja tulevaisuuden osaamistarpeista eri aloilla on, ja miten työelämäpaneelin kaltainen vuoropuhelua olisi jatkossa entistä hedelmällisempää ja kaikkia osapuolia hyödyttävää.

Työelämäpaneelissa keskustelu oli vilkasta ja puheenaiheissa painottuivat mm. myynnillisen ja markkinoinnillisen osaamisen tarve sekä jatkuva kyky uudistua. Myös kyky rakentaa yhteistyötä ihmisten kanssa kasvokkain ja toisaalta taidot toimia itsenäisesti ja oma-aloitteisesti korostuvat.

-    Hedelmällisten keskustelujemme pohjalta lähdemme viemään näitä teemoja entistä vahvemmin osaksi opetuksemme sisältöjä Laureassa. Keskeistä meille on, että opiskelija saa relevanttia osaamista työelämään jo opintojensa aikana, tiivisti kehittämispäällikkö Ilkka Kurkela aamupäivän antia.

Lisätietoja:

Opiskelijaprojektit

Haluatko kehittää yrityksesi toimintaa opiskelijoiden kanssa?

Opiskelijamme toteuttavat yhteistyössä yritysten kanssa erilaisia opinnäytetöitä ja projekteja. Tutustu tarkemmin ja kehitä yrityksesi toimintaa yhdessä tulevaisuuden osaajien kanssa.

Lue lisää