Siirry sisältöön

Tuomas ja Tomi viimeistelivät kesken jääneet tutkintonsa Laureassa: ”Kannattaa hoitaa opinnot loppuun, kun suurimman osan työstä on jo tehnyt”

Tutkinnon loppuun suorittaminen luo mahdollisuuksia urakehitykselle sekä jatko-opiskelulle.

Kuvituskuva.

Opinnot ovat jo loppusuoralla, mutta työ vie mennessään.

- Se on varmaan se tavallinen tarina, kommentoi viime joulukuussa Laureasta liiketalouden tradenomiksi valmistunut Tuomas Hytönen.

Tuomas aloitti opintonsa Laureassa alun perin vuonna 2000, ja palasi Laurean uuden L160-erillishaun kautta viimeistelemään kesken jääneet opintonsa viime syksynä. Erillishaku on tarkoitettu kaikille, jotka ovat suorittaneet 160 opintopistettä suomalaisessa korkeakoulussa ja jättäneet sitten opinnot kesken. Haulla on pyritty madaltamaan kynnystä kesken jääneen tutkinnon loppuun viemiselle.

- Kannattaa hoitaa opinnot loppuun, kun suurimman osan työstä on jo tehnyt. Pienen tauon jälkeen se on ihan hauskaakin, kannustaa Tomi Tihekari, joka valmistui L160-haun kautta tietojenkäsittelyn tradenomiksi.

Tueksi ja turvaksi

Fortumilla myyntipäällikkönä työskentelevä Tuomas Hytönen lähti viimeistelemään tutkintoaan esimiehensä kannustuksesta. Tuomas uskoo, että työkokemus ja ura puhuvat työmarkkinoilla puolestaan, mutta tueksi ja turvaksi on hyvä olla tutkinto taustalla.

- En olisi lähtenyt hakemaan esimerkiksi myyntijohtajan paikkaa ilman tutkintoa. Nyt jos tulee vastaan uusia mahdollisuuksia, on ihan eri tavalla itsevarmuutta.

Tuomas oli aiemminkin koittanut viedä opintoja loppuun työn ohessa, mutta etenkin puuttuvan opinnäytetyön tekeminen tuntui kynnykseltä. Tuomas tekikin opinnäytetyön syksyllä päiväkirjamallina, jolloin prosessi on suunniteltu työn ohessa tehtäväksi. Tuomas kertoo, että 10 viikossa materiaalia syntyi kuin itsestään.

- Kun lähdin tähän, mietin, mistä löydän voimavarat opinnäytetyön tekemiseen. Päiväkirjamuotoinen opinnäytetyö oli pelastus. Siinä tehdään käytännönläheisesti päivittäistä analyysia omasta työpaikasta ja sitä yhdistellään kirjallisuuteen. Malli istui hyvin työn oheen ja oli myös antoisaa oman työn kannalta, Tuomas pohtii.

Ovet auki jatko-opiskeluun

Tomi Tihekari päätti olla yhteydessä Laurean opintotoimistoon ja palata opintojen pariin viime keväänä. Hän suoritti puuttuvat kurssit kesän aikana ja valmistui tietojenkäsittelyn tradenomiksi lokakuussa 2020. Alun perin Tomi aloitti opintonsa vuonna 2002, jonka jälkeen hänellä on pitkä kokemus IT-alan myyntitöistä. Nykyään hän työskentelee Atealla palvelumyynnin parissa.

- Myyntitöissä on isompi rooli sillä, mitä on aiemmin tehnyt, joten tutkinto ei oikeastaan vaikuta töihin. Mutta nyt kun on ollut työelämässä jonkin aikaa, on tullut motivaatiota miettiä jatko-opiskeluita. On tullut sellainen tunne, että haluan kehittää itseäni ja oppia uutta, Tomi pohtii.

Tomin tavoitteena on jatkaa YAMK-opintoihin ja se olikin suurin motivaatio tutkinnon viimeistelyyn. Häneltä oli jäänyt puuttumaan vain harjoitteluraportti sekä pari kurssia, jotka hän suoritti verkossa. Tomin mielestä verkkokurssit sopivat hyvin työn oheen ja opinto-ohjaajalta sai selkeät ohjeet tutkinnon viimeistelyyn myös etänä.

- Vähän naurattaa, että se oli noinkin helppoa, ja sitä on pitänyt odottaa näin kauan, Tomi kommentoi.
- Nyt se on suoritettu, eikä harmita.

Keskeytyivätkö opintosi? Suorita tutkinto loppuun joustavasti Laureassa.

Lisätietoja: