Siirry sisältöön

Tradenomit Laurean avainkumppaniksi

Avainkumppanuus solmittiin helmikuussa 2022 ja sen myötä tavoitteena on edistää yhteistyössä entisestään tradenomitutkinnon tunnettuuden kasvattamista sekä opiskelijoiden työelämäasioiden tuntemusta.

Tradenomien toiminnanjohtaja Sari Niemi ja hallituksen puheenjohtaja Jaakko Hyvönen (kuvassa vasemmalla) vierailivat huhtikuussa Laurean Tikkurilan kampuksella.

Tradenomit on tradenomi-, BBA- ja tradenomi (ylempi AMK) -tutkinnon suorittaneiden ammattiliitto ja yhteisö. Suomen suurimmassa tradenomiyhteisössä on lähes 33 000 jäsentä ja mukana on niin valmistuneita tradenomeja kuin opiskelijoita. Alue- ja toimialakohtaista toimintaa toteuttaa aktiivijäsenistä koostuvat yhdistykset ja verkostot eri puolilla Suomea. Tradenomien Helsingin toimistolla työskentelee 23 henkilöä.

- Olemme tulevaisuuteen katsova, maailman parasta työelämää ja osaamista edistävä yhteisö, tiivistää Tradenomien toiminnanjohtaja Sari Niemi.

-Olemme, mitä jäsenemme työelämän eri vaiheissa tarvitsevat: tradenomien imagon rakentaja, opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustaja.

Laurea ja Tradenomit ovat tehneet aktiivista yhteistyötä liiton perustamisajoista alkaen. Avainkumppanuus solmittiin helmikuussa 2022 ja sen myötä tavoitteena on edistää yhteistyössä entisestään tradenomitutkinnon tunnettuuden kasvattamista sekä opiskelijoiden työelämäasioiden tuntemusta.

- Haluamme löytää uusia yhteistyön muotoja, jotka palvelevat parhaalla mahdollisella tavalla sekä Laureaa että meitä, toteaa Niemi.

Toivomme hyvin käytännönläheistä yhteistyötä, jossa on mahdollisuus tavata niin hallintoa, tradenomikouluttajia kuin erityisesti tradenomiopiskelijoita. 

Laurea ja Tradenomit järjestävät yhteistyössä opiskelijoille erilaisia tilaisuuksia, joissa aiheina ovat mm. kesätyöt ja harjoittelujaksot sekä tutkittu tieto tradenomien työelämäasioista, kuten palkoista eri toimialoilla. Avainkumppanuuden myötä yhteistyöhön haetaan uusia muotoja, ja vuoropuhelua tutkinnon kehittämisen ja YAMK-tutkinnon nimikkeen muuttamisen osalta jatketaan.

- Opiskelijat ovat tulevaisuuden työelämän asiantuntijoita ja heille on annettava parhaat mahdolliset valmiudet lähteä rakentamaan uraansa, tiivistää Tradenomien hallituksen puheenjohtaja Jaakko Hyvönen.

-Haluamme tässä työssä olla tiiviinä yhteistyökumppanina auttamassa urasuunnittelussa, työnhakuun ja työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää Laurean avainkumppanuusmallista