Siirry sisältöön

Voiko kansainvälistä kaupankäyntiä oppia pelaamalla?

Hyvinkään Laurean projektitiimi tuo kansainvälisen kaupan tutuksi TradeAway -oppimispelin avulla.

Laurean Hyvinkään kampuksen projektitiimin tavoitteena oli kehittää TradeAway –konseptia, testata oppimispelin toimintoja sekä toimivuutta. Mobiilipeliä kehitettiin ja testattiin järjestämällä työpajoja toisen asteen opiskelijoille (Hyvinkään Sveitsin sekä Hyvinkään Yhteiskoulun lukio).

Työpajojen aikana toteutettiin pelin opettavuutta mittaava testi, jossa oli kaksi eri osaa missä ensimmäisessä kysyttiin kansainväliseen kauppaan liittyviä kysymyksiä. Toisessa testissä kysyttiin mitä pelissä esiintyviä kansainvälisen kaupan toimintalausekkeita ja maksusopimuksia oli. Työpajojen yhteydessä projektitiimi kävi keskustelua nuorten kanssa kansainvälisen vientikaupan tärkeydestä. Oppilaat saivat kertoa heidän omista pelikokemuksistaan ja antaa palautetta pelin jatkokehitykseen. 

Koko konseptin kehittämiseksi tiimi haastatteli kansainvälisen kaupankäynnin ammattilaisia, muun muassa Pekka Heino (mentori, Senior Advisor, Trade Finance, ICC), joka on ollut pelinkehityksessä pitkään mukana ja mentoroimassa pelinkehittäjiä kansainvälisestä kaupasta sekä Matti Malminen KoneCranesilta, Ilkka Salonen East Officelta ja Robert Blomsted CombiWorksilta. Kansainvälisen kaupankäynnin ammattilaisilta saatiin uusia näkemyksiä ja ideoita kansainvälisestä kaupasta sekä jatkokehitys ideoita TradeAway mobiilipeliin.

Mobiilipeliä tukeva verkkokurssi on tekeillä ja avautuu käyttöön viimeistään syksyllä 2018, josta voi verkkotehtävien avulla oppia paljon uutta kansainvälisestä kaupasta. TradeAway-tuoteperheeseen on suunnitteilla myös yhteisöllinen lautapeli.

TradeAwayn viralliset verkkosivut löytyvät osoitteesta: https://tradeaway.fi/

Projektiopinnot

Tutustu Laurean projektijohtamisen opintoihin

Hyvinkäällä ja Tikkurilassa liiketalouden opinnot suoritetaan projekteina asiantuntijaopettajiemme ja työelämäkumppaneiden ohjauksessa. Projektit toteutetaan yhteistyökumppaniyritysten tarpeisiin.

Lue lisää projektijohtamisen opinnoista