Siirry sisältöön

Toimitilajohtamisen koulutus vastaa toimitila- ja kiinteistöalan kipeään koulutustarpeeseen

Koulutuksen avulla opiskelijat saavat monipuolista osaamista mm. työympäristöjen ja toimitilojen suunnittelusta, rakennustekniikasta, kiinteistö- ja toimitilajohtamisesta ja isännöinnistä.

Kuvituskuva

Jyväskylän ja Tampereen ammattikorkeakoulut toteuttavat yhdessä Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa koulutuksen, jossa kehitetään toimitila- ja kiinteistöalalla toimivien osaamista.

Korkeakouludiplomina toteutettava toimitilajohtamisen koulutus on ajankohtainen, koska matkailu-, ravitsemis- ja talousalan sekä kiinteistöalan yrityksissä työskentelee vaativissa tehtävissä henkilöitä, joilta puuttuu alan korkeakoulutasoinen osaaminen tai korkeakoulututkinto. Alalla on myös työvoimapulaa erilaisissa esimies-, kiinteistöassistentti-, isännöinti-, asiantuntija- ja päällikkötehtävissä. Toimitilajohtamisen korkeakouludiplomi vastaa työelämän esille nostamaan ja alalla havaittuun työvoimatarpeeseen.

Esimiesroolissa olevista hyvistä osaajista on pulaa kiinteistöalalla. Koulutukseen hakeneiden mukaan koulutus tuottaa sellaista osaamista, joka mahdollistaa kiinteistöalalle työllistymisen tai siirtymisen kokonaan uusiin tehtäviin kiinteistöalalla, kertoo koulutuksen vastuuopettaja Marjo Pääskyvuori Laurea-ammattikorkeakoulusta. 

Diplomikoulutuksen avulla opiskelijat saavat monipuolista osaamista mm. työympäristöjen ja toimitilojen suunnittelusta, rakennustekniikasta, kiinteistö- ja toimitilajohtamisesta ja isännöinnistä. Koulutus ja siihen liittyvät oppimistehtävät suunnitellaan yhteistyössä ammattikorkeakoulujen työelämäkumppaneiden kanssa. Opiskelu tapahtuu lähes täysin verkon kautta, mikä mahdollistaa koulutuksen suorittamisen esimerkiksi töiden ohessa.

Hakuaika koulutukseen on parhaillaan käynnissä. Kaksivuotinen koulutus toteutetaan vuosina 2019-2021. Jyväskylän koulutusryhmä on jo täynnä, mutta Laurean ja Tampereen ryhmiin mahtuu vielä mukaan. Koulutukseen hakeutuvilla opiskelijoilla on myös mahdollisuus jatkaa opintojaan Laurea-ammattikorkeakoulun, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän ammattikorkeakoulujen palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelmissa avoimen korkeakoulutuksen väylässä. 

Toimitilajohtamisen korkeakoulu-diplomikoulutusta koordinoi JAMK.

Lisätietoa toimitilajohtamisen koulutuksesta:

https://www.laurea.fi/koulutus/taydennyskoulutukset/toimitilajohtaminen/ 

 

Lisätietoja: