Siirry sisältöön

Terveysalan tilauskoulutusta kiinalaisille opiskelijoille

Kiinalaiset opiskelijat aloittavat sairaanhoitajaopinnot Laurean Lohjan kampuksella ensi vuonna.

Pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulujen – Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia - koulutusvientiyhtiö EduExcellence Oy ja kiinalainen yhtiö Beijing MingDeChunXiao Culture Communication Ltd ovat sopineet laajamittaisesta kiinalaisten opiskelijoiden terveysalan koulutuksesta. Opiskelijat tulevat opiskelemaan Laurea-ammattikorkeakoulun englanninkielisessä sairaanhoitajan tutkintoon johtavassa koulutusohjelmassa.

Ohjelmaan on valittu ryhmä kiinalaisia opiskelijoita, jotka aloittavat ensin osin Kiinassa, osin Suomessa toteutettavan kieli-, kulttuuri- ja oppiaineperehdytystä sisältävän koulutusjakson, minkä jälkeen he opiskelevat varsinaisen sairaanhoitajan ammattikorkeakoulututkinnon. Tutkinto-ohjelmaan valituilla opiskelijoilla on lähtökohtaisesti hyvä englannin kielen taito ja erityisesti korkea motivaatio opiskeluun ja työllistymiseen. Opinnot toteutetaan pääasiassa Laurea-ammattikorkeakoulun Lohjan kampuksella.

– Odotukset sairaanhoitajakoulutuksen ja muutoinkin terveyssektorin osaamisen viennistä ovat erittäin suuret. Tarvetta on globaalisti, erityisesti väkirikkaassa Kiinassa ja Kaakkois-Aasiassa, EduExcellence Oy:n
toimitusjohtaja Tuija Pulkkinen toteaa.

Beijing MingDeChunXiao Culture Communication Ltd on EduExcellencen keskeinen yhteistyökumppani Kiinassa suur-Pekingin alueella. Sairaanhoitajaopiskelijat tulevat laajalta alueelta suur-Pekingistä ja ympäröivistä maakunnista.

– Olemme laatineet ketterästi asiakastarpeisiin perustuvan laadukkaan koulutusohjelman, kiitos siitä Laurean erinomaisille asiantuntijoille. Koulutuksen sijoittumisella Lohjan kampukselle Laurea hakee myös laajempaa synergiaa yhdessä kaupungin kanssa, sanoo mm. Kiinan liiketoiminnoista vastaava johtaja Jan-Markus Holm EduExcellence Oy:stä.

Sairaanhoitajakoulutus

Hae koulutukseen

Onko intohimonasi auttaa ja hoitaa? Laureassa voit opiskella hoitotyön asiantuntijaksi usealla eri kampuksella

Lue lisää sairaanhoitajakoulutuksesta