Siirry sisältöön

Target Partnersin ja Laurean koulutusyhteistyö tarjoaa apua digitalisaation osaamistarpeisiin

Laurea toteuttaa digi- ja palvelukehittämisen koulutuskokonaisuuden osana Digipalvelujen kehittäjä F.E.C -työvoimakoulutusta.

Kuvassa Pasi Kinnunen Target Partnersilta ja koulutukseen osallistuva Päivi Hirki.

Laureassa käynnistyi lokakuun alussa uusi digi- ja palvelukehittämiseen keskittyvä koulutuskokonaisuus. Kyseessä on Laurean avainkumppanin Target Partnersin toteuttama Digipalvelujen kehittäjä F.E.C (Further Educated with Companies) -työvoimakoulutus, jonka lähikoulutuksesta Laurea vastaa. 

Nyt käynnistynyt koulutus on Uudenmaan ELY-keskuksen hankkima rekrytointiin tähtäävä, kuuden kuukauden mittainen koulutus, joka on edistää työnhakijoiden ja yritysten kohtaamista. Koulutukseen osallistuvien yritysten toimesta mukaan on valittu 14 työnhakijaa. Target Partners on saattanut yhteen työnhakijat ja yritykset, joilla on digitaalisiin palveluihin liittyviä osaajatarpeita. Yhteistyö yrityksen ja työnhakijan välillä perustuu koulutussopimukseen, joka tähtää työllistymiseen koulutuksen päätteeksi.  

Koulutus pitää sisällään 25 lähikoulutuspäivää sekä 95 arkipäivää yrityksessä tapahtuvaa käytännön työskentelyä. Laurean asiantuntijoiden vetämissä koulutuksissa käsitellään muun muassa tulevaisuusajattelua, palvelumuotoilua, käyttäjäkeskeistä suunnittelua, tekoälyratkaisuja, ketterää kehittämistä ja kyberturvaa.

Digipalvelukehitystä tunteville osaajille on kasvava tarve

Target Partnersin asiantuntijat ovat toimineet jo 25 vuotta työvoimakoulutusten toteuttajina. Nyt käynnistynyt koulutus on ensimmäinen, jossa Laurea on täyden toteutuksen kumppanina mukana. Target Partners tekee yhteistyötä ELY-keskusten kanssa ja pyrkii löytämään koulutuksiin teemakokonaisuuksia, joiden osaajille suomalaisissa yrityksissä on tarvetta.

- Juuri nyt digitalisaatio on aihe, johon liittyen yrityksillä on osaamistarpeita, kertoo koulutuksen toteuttamisesta Target Partnersilla vastaava Pasi Kinnunen.

- Yritykset kehittävät yhä enemmän digitaalisia palveluja ja tämä edellyttää uudenlaista osaamista niin liiketoiminnan- ja palvelukehittämisen, teknologian ja esimerkiksi tekoälyratkaisujen kuin vastuullisuuden ja kestävän kehityksen näkökulmiin liittyen. 

Nyt käynnistynyt koulutus on suunnattu erityisesti toimihenkilö-, asiantuntija- ja päällikkötason työnhakijoille. Osallistujilla on monipuolista koulutus- ja työtaustaa muun muassa kaupalliselta ja tekniseltä alalta. Digipalvelujen kehittäminen edellyttää laaja-alaista näkökulmaa: 

- Omissa koulutuskumppaniyrityksissään koulutuksen osallistujat ratkovat digikehittämisen haasteita yrityskohtaisten tavoitteiden mukaan, missä yhdistyy heidän oma osaamisensa ja koulutuksen opit. Tavoitteena on, että koulutusjakson aikana yrityksen osaamistarpeet realisoituvat varsinaiseksi työpaikaksi ja syntyy tarve palkata henkilö, Kinnunen kuvailee. 

Digipalvelujen kehityksen aallonharjalle mukaan

Yksi koulutuksen osallistujista on Päivi Hirki, jolle koulutukseen osallistuminen Leppävaaran kampuksella on aikamatka 35 vuoden taakse. Hirki on nimittäin aloittanut datanomiopinnot samassa rakennuksessa, jossa silloin toimi Espoon kauppaoppilaitos. 

- Minulla on takana 30 vuoden työura it-alalla. Muutama vuosi sitten kokeilin uraa muun alan töissä, mutta nyt halusin takaisin it-alalle, Päivi kertoo. 

- Sain TE-toimistosta vinkin tästä koulutuksesta ja onneksi pääsin mukaan. Tämän koulutuksen sisällöt on aivan kuin minua varten suunniteltu.

Päivi Hirki aloitti työskentelyn koulutussopimuksella LähiTapiolalla syyskuun alussa. Tämä on avannut hänelle aivan uudenlaisen näkökulman digipalvelujen kehittämiseen:

- Olen aiemmalla urallani kouluttanut, rekrytoinut ja toiminut esimerkiksi pilvipalvelujen tuotantojohtajana. Digipalvelujen kehittäminen on kuitenkin aivan jotain muuta, ja nyt olenkin innoissani, kun pääsen tekemään kehittämistä kädet savessa.

Lisätietoja: