Siirry sisältöön

Opiskelijat mukana suuronnettomuusharjoituksessa Helsinki-Vantaalla

Opiskelijat esittivät pelastusviranomaisten SAR2018-suurharjoituksessa lento-onnettomuuden uhreja.

Suuronnettomuusharjoitukset käynnissä.
Pelastusharjoitus käynnissä Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Yli 80 Laurean opiskelijaa oli mukana keskiviikkona 23. toukokuuta, kun pelastusviranomaiset harjoittelivat suuronnettomuuden varalle Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Opiskelijat toimivat harjoituksessa maalihenkilöinä eli he esittivät harjoituksessa lento-onnettomuudessa loukkaantuneita tai heidän omaisiaan.

Keskiviikon suuronnettomuuden toteuttamisesta vastasi Keski-Uudenmaan pelastuslaitos. Pelastustoimen lisäksi lento-onnettomuustilanteessa toimimista harjoitteli suuri joukko muita viranomaisia ja toimijoita: ensihoito, paikallispoliisi, keskusrikospoliisi, sosiaali- ja kriisipäivystys, vapaaehtoinen pelastuspalvelu, onnettomuustutkintakeskus, aluehallintovirasto sekä Finavian ja Finnairin henkilöstöä. Kaikkiaan päivän mittaiseen harjoitukseen osallistui yli 300 henkilöä.

Harjoituksen käytännön järjestelyistä vastasi Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen lääkintäesimies, Laurean alumni, Simo Ekman.

- Kansainväliset ilmailusäädökset velvoittavat meitä harjoittelemaan suuronnettomuutta Helsinki-Vantaalla vuosittain. Käytännössä joka toinen vuosi me järjestämme nyt nähdyn kaltaisen maastoharjoituksen ja joka toinen vuosi pienimuotoisemman karttaharjoituksen, Simo Ekman kertoo harjoituksen taustasta.

Maalihenkilöinä toimineilla opiskelijoilla oli jokaisella oma roolinsa, jota he esittivät harjoituksessa. Ennakkoon sovitusti he esittivät eri-ikäisiä, eri kansallisuuksista tulevia matkailijoita, jotka puhuvat eri kieliä. Onnettomuustilanteessa heillä kullakin oli eriasteisia vammoja, joita pelastushenkilöstö harjoituksessa hoiti aivan kuten oikeassakin tilanteessa.

- Maalihenkilöiden rooli on tällaisessa harjoituksessa erittäin keskeinen; ilman heitä ei harjoitusta pystyttäisi toteuttamaan, kiitteli lääkintäesimies Simo Ekman opiskelijoiden panosta.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos ja Laurea tekevät yhteistyötä, johon liittyen opiskelijat olivat nyt ensi kertaa mukana harjoitustilanteessa. Nyt järjestettyyn harjoitukseen osallistuneista opiskelijoista suurin osa oli sairaanhoitajakoulutuksen opiskelijoita, joille suuren mittakaavan harjoituksen kokeminen lähietäisyydeltä oli myös erittäin arvokas oppimiskokemus.

Opiskelijaprojektit

Haluatko kehittää yrityksesi toimintaa opiskelijoiden kanssa?

Opiskelijamme toteuttavat yhteistyössä yritysten kanssa erilaisia opinnäytetöitä ja projekteja. Tutustu tarkemmin ja kehitä yrityksesi toimintaa yhdessä tulevaisuuden osaajien kanssa.

Lue lisää