Siirry sisältöön

Liiketalouden opiskelijat ja työnantajat kohtasivat virtuaalisesti

SometaDuuniin-hankkeessa kehitetään virtuaalista rekrytointia työelämän ja korkeakouluopiskelijoiden välille.

Liiketalouden opiskelijat positiivisin mielin aloittamassa tapahtumaa Adobe Connectissa.

Laurea-ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijat järjestivät projektityönä Network to Get Work Online -rekrytointitapahtuman huhtikuussa Adobe Connectissa. Tapahtumassa oli mukana neljä työnantajaa sekä 14 liiketalouden opiskelijaa opintojen eri vaiheista. Tarjolla oli monipuolisia työtehtäviä kuten toimistotyötä, markkinointia sekä kaupanalan töitä. Tapahtuma kesti kaksi tuntia ja sen ilmapiiri oli innostunut ja avoin.

Tapahtumassa työnhakijat olivat valmistautuneet hyvin työantajien pitämiin ryhmätyöhaastatteluihin valmistelemalla hissipuheen sekä tekemällä cv:n ja ansioluettelon. Lisäksi työnantajat kertoivat tapahtumassa lyhyesti omasta yrityksestään ja tarjolla olevista työtehtävistä. Haastatteluiden jälkeen työnantajille ja -hakijoille tarjottiin mahdollisuus vaihtaa yhteystietoja Adobe Connectissa sekä sopia rekrytointiprosessin jatkamisesta.

Tapahtuma vei rekrytoinnin nykyaikaisesti verkkoon, ja mahdollisti työnhakijoille vaivattoman ja miellyttävän tavan löytää työpaikan. Työnantajille tapahtuma tarjosi asiakaslähtöisen tavan nopeuttaa rekrytointiprosessia. Tapahtuman tavoitteena oli yhdistää työnantajat ja työnhakijat sekä luoda virtuaalisesta kohtaamisesta mahdollisimman helppokäyttöinen ja nykyaikainen tapa osaksi rekrytointiprosessia.

Tapahtuma oli osa SometaDuuniin-hanketta, jonka tavoitteena on kehittää virtuaalista rekrytointia työelämän ja korkeakouluopiskelijoiden välille. Projektiryhmä osallistui virtuaalisen rekrytoinnin kehittämiseen järjestämällä virtuaalisen rekrytoinnintapahtuman sekä osallistumalla aktiivisesti hankkeen kehittämistyöhön ja jatkuvuuden varmistamiseen.

Yhtenä kehitysideana oli molempien osapuolien web-kameroiden käyttö työhaastattelutilanteissa. Videokuvan ansiosta tapahtumaan saatiin aitoja kohtaamisia eivätkä osallistujat jääneet anonyymeiksi. Projektiryhmä piti tärkeänä, että tapahtuma palvelisi sekä yrityksiä että työnhakijoita. Tiimi toivoi työnhakijoiden löytävän oikeita työpaikkoja sekä työnantajien saavan reippaita työntekijöitä avoinna oleviin työtehtäviin.

Tapahtuman aikana sekä haastatteluiden jälkeen Adobe Connectissa työnantajat ja työnhakijat keskustelivat aktiivisesti ja vaihtoivat yhteystietoja, joten tämän tavoitteen toteutuminen ei jättänyt epäilyn varaa. SometaDuuniin-hankkeen virtuaaliset rekrytointitapahtumat jatkuvat taas syksyllä 2018, joten pysy kuulolla!

Opiskelija Teemu Rinne haki virtuaalisessa rekrytointitapahtumassa töitä ja osallistui kahteen ryhmätyöhaastatteluun. Teemu kuvaili virtuaalisen rekrytointitapahtuman olleen positiivinen ja mielenkiintoinen kokemus. Rinne kertoi aluksi hieman jännittäneensä haastattelu tilannetta, mutta jännitys unohtui nopeasti koska tapahtumassa oli hyvin lämmin ja avoin tunnelma.

- Aion osallistua vastaaviin tapahtumiin jatkossakin, onnistuin haastatteluissa mallikkaasti ja sain kesätyöpaikan, kommentoi Rinne.

Lisätietoja:

Tutkimusohjelma

Tutustu Pedagogiikan tutkimusohjelmaan

Laurean pedagogiset projektit keskittyvät erityisesti korkeakoulutuksen kehittämisen haasteisiin

Lue lisää Pedagogiikan tutkimusohjelmasta