Siirry sisältöön

Laurean opiskelijat kehittivät palveluita senioreille

​"Projekti valittiin siitä syystä, että siinä päästiin oikeasti tekemään hyvää ja auttamaan ikäihmisiä."

Seniori365 on internet-palvelu, joka tuo helpotusta arjen asioissa seniori-ikäisille ja heidän omaisilleen sekä yhdistää heidät palveluntarjoajille. Palvelu on Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kehittämä ja ylläpitämä. Palvelu on voittanut peräti kolme erilaista kansainvälistä innovaatio- ja designkilpailua, joista tärkeimpänä 2015 Design For All Foundation Best Practise design -kilpailun palveluinnovaatiopalkinto. Palvelun kehittäminen ja eteenpäin vieminen oli viime aikoina jäänyt vähemmälle.

Laurean Digital Service Business and Marketing-kurssilla oli mahdollisuus päästä kehittämään Seniori365-palvelua ja ryhmä turvallisuusalan opiskelijoita ryhtyi työhön. Palvelun kehittämisessä ei ole ollut aiemmin mukana turvallisuusalan opiskelijoita, joten turvallisuusalan opiskelijatiimi otti luonnollisesti kopin turvallisuusosion kehittämisestä. Ryhmä kaivoi itsestään esille myös taiteellista puoltaan ja visualisoi palvelun etusivua mielekkäämmän näköiseksi sekä käyttäjäystävällisemmäksi.

"Turvallisuuden tunteella on oma merkittävä roolinsa ikäihmisten elämässä. Koimme tärkeäksi kehittää palveluita sillä saralla ja tuoda tietoisuutta turvallisemman ympäristön luomiselle", totesivat ryhmäläiset projektiin liittyen. Palvelussa oli jo ennestään jonkin verran turvallisuuteen liittyviä tietoja ja palveluja, mutta kehitysprojektissa ne koottiin selkeämmin saman kategorian alle, jolloin ne ovat helpommin käyttäjän löydettävissä ja hyödynnettävissä sekä lisättiin asiaan liittyvää materiaalia merkittävästi.

Nyt palvelusta löytyy helposti sekä tietoja että apuvälineitä arjen turvallisuuteen liittyen. Palvelusta voi esimerkiksi nyt lukea lukuisia ajankohtaisia artikkeleita siitä, kuinka itseään tai omaisuuttaan voi suojata. Palo-, kodin-, ja henkilöturvallisuuteen on tarjolla helppoja ja yksinkertaisia ohjeita. Lisäksi palvelussa esitellään 112-sovellus, jonka jokaisen tulisi ladata omaan puhelimeensa.

Ryhmä koki projektin erittäin mielekkääksi. Tärkein kriteeri projektin valitsemiselle oli se, että sillä päästiin konkreettisesti tekemään hyvää jollekin eli tässä tapauksessa ikäihmisille.

Koulutukset

Tutustu Laurean tarjoamiin koulutuksiin

Opiskele työelämäläheinen korkeakoulututkinto Laureassa. Saat jo opiskeluaikana kokemusta työelämästä harjoittelujen ja työelämäprojektien kautta. Olit sitten toisen asteen opiskelija tai jo työssä oleva – tutustu eri vaihtoehtoihin ja hae meille!

Lue lisää koulutuksistamme