Siirry sisältöön

SATO ja Laurea avainkumppaneiksi

SATO Oyj on yksi Suomen johtavista vuokranantajista.

Henkilöstöjohtaja Johanna Koramo (vasemmalla) ja HR partner Sarianna Saksa (3. vasemmalta) vierailivat Laureassa toukokuussa.

Laurea-ammattikorkeakoulu ja SATO Oyj ovat solmineet avainkumppanuussopimuksen. Lähes 27 000 asuntoa omistava SATO on yksi Suomen johtavista yksityisiä vuokra-asuntoja tarjoavista toimijoista. Yritys työllistää noin 250 henkilöä.

Avainkumppanuuden myötä SATO haluaa rakentaa Laurean kanssa pitkäjänteistä, strategista yhteistyötä. Tavoitteena on käydä molemminpuolista vuoropuhelua, jossa SATO saa Laureasta viimeisintä tietoa ja osaamista eri koulutusaloilta.

-    Laureassa on monipuolinen ja mielenkiintoinen koulutustarjonta. Esimerkiksi palvelumuotoilu, kiinteistöjohtaminen ja turvallisuus ovat aiheita, joista Laureassa on vahvaa osaamista, kuvailee kumppanuudesta vastaava henkilöstöjohtaja Johanna Koramo SATOsta.

SATO puolestaan tarjoaa Laurealle ja sen opiskelijoille asiantuntemustaan asumiseen ja kiinteistöalaan liittyen.

Laurean ja SATOn ensimmäinen yhteinen kehittämisprojekti on käynnistynyt jo nyt kuluvana kevään. Siinä Laurean opiskelijat hyödyntävät palvelumuotoilun osaamistaan kehittäessään SATOn asuntonäyttöprosessia.

-    Mielenkiinnolla odotamme, että pääsemme kuulemaan opiskelijoiden näkökulmia. Voimme varmasti oppia paljon uutta opiskelijoilta, henkilöstöjohtaja Koramo kuvailee.

Yhteisten projektien lisäksi Johanna Koramo toivottaa opiskelijat myös tervetulleiksi työharjoitteluihin ja kesätöihin sekä toteuttamaan opinnäytetöitä SATOn kanssa:

-    Toivomme tottakai myös, että yhteistyö Laurean kanssa auttaa meitä löytämään tulevaisuuden satolaisia. Palkkaamme vuosittain keskimäärin 60 työntekijää - tänä vuonna jopa 90 henkeä - ja uusia osaajia kaivataan niin asiakasrajapintaan kuin esimerkiksi digitaalisten palveluiden kehittämiseen, hän sanoo.