Siirry sisältöön

Restonomiopiskelijat osallistuvat korkeakoulujen välisiin EM-kisoihin Alankomaissa Maastrichtissa

Kilpailussa helmikuussa 2019 Laureaa edustaa joukkue nimeltä Winland Rebels

Laurean edustusjoukkue Winland Rebels.

Laurea osallistuu EM-kisoihin, Mise en PlaceCupiin, nyt kolmatta kertaa. Joukkueemme Winland Rebels muodostuu toisen ja kolmannen vuoden restonomiopiskelijoista Noora Herlevistä, Sanni Kalolasta, Tiia Koprasta ja Asta Salmelasta

Millaisia tehtäviä EM-kisoihin kuuluu?

Joukkueiden tulee suorittaa jo ennen itse kilpailuja muutamia ennakkotehtäviä, joista yksi tärkeimmistä on tutkielma, jossa on tarkoituksena kehittää ideoita uuteen Euroopan laajuiseen opetussuunnitelmaan. Toisena ennakkotehtävänä joukkueiden tulee luoda Facebook- ja Instagram-tilit, joihin heidän tulee luoda aiheeseen liittyvää sisältöä ja kerätä mahdollisimman paljon seuraajia ja tykkääjiä kuville sekä esimerkiksi reagoida mahdollisimman nopeasti sivuille järjestäjien taholta tuleviin kysymyksiin.

Itse kilpailuissa Hollannissa on tiedossa ainakin myyntipuhe restonomikoulutuksen opetussuunnitelman kehittämisideoista sekä jatkoon päässeille myös väittelytilanne. 

Mitkä ovat joukkuuen kilpailuvaltit?

Joukkue uskoo hyvän valmistautumisen ja itsevarmuuden olevan heidän kilpailuvalttinsa. Heillä on myös hyvin monipuolista osaamista, sillä osa joukkueen jäsenistä on erikoistunut opinnoissaan matkailuun, osa ravintola- ja hotellipuoleen ja osa tapahtumiin. 

Meillä on erilaista osaamista meidän tiimissä, mutta me myös tuetaan hyvin toisiamme, Tiia sanoo.

- Se on aika kiva, että meidän joukkueessa on eri näkökulmia ja jotkut jäsenistä ovat kovempia esiintymään, kun toiset puolestaan ovat parempia esimerkiksi tieteellisessä kirjoittamisessa, Noora kertoo. 

Joukkueen nimi Winland Rebels syntyi pitkän pohdinnan lopputuloksena. Tiimi halusi, että joukkueen nimi kuvastaa sekä Suomea, Laureaa, pääkaupunkiseutua että itse tiimiä jollakin tavalla. 

- Halusimme, että nimi korostaa jollain tavalla sitä, että haluamme tehdä asioita myös tähän uuteen opetussuunnitelmaan liittyen ihan uudella tavalla. Winland puolestaan liittyy meidän asenteeseen, että olemme menossa voittamaan, Asta kertoo. 

Mikä on ollut parasta restonomiopinnoissa?

Opinnoissa parasta on tiimin mukaan ollut ryhmätyöt, yhteistyö yritysten kanssa sekä verkostoituminen alan toimijoiden kanssa erilaisten opiskeluprojektien, kansainvälisen vaihdon ja työharjoittelujen kautta. 

Asta on ollut opiskelijavaihdossa Hollannissa, joka on ollut yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista opiskeluaikana.

- Myös työharjoittelut ovat olleet siitä hyviä, että niiden kautta on päässyt siihen työelämään kiinni ja hyödyntämään oppimiaan asioita käytännössä, Asta pohtii. 

Noora on toiminut opintojensa aikana tutorina kansainvälisille opiskelijoille, ja hänen mielestään on ollut mielenkiintoista ja erittäin hauskaa olla osana  kansainvälistä toimintaa. 

- Ylipäätään opiskelijakulttuuri on ollut erilaista, kuin aikaisemmissa opinnoissa olen tottunut. Opiskelu on tiiviimpää ja tuntuu, että on tutustunut paljon herkemmin uusiin ihmisiin, Noora kertoo. 

Tiian mielestä opinnoissa on puolestaan ollut hienointa se, että on oppinut itsestään paljon, löytänyt omia vahvuuksiaan ja päässyt kerryttämään osaamistaan alalta. 

- Varsinkin kun minulla ei ole aikaisempaa kokemusta tältä alalta, niin esimerkiksi harjoittelut opiskelijaravintola BarLaureassa ovat antaneet hyvin kosketuspintaa ravintola-alaan, Tiia iloitsee.