Siirry sisältöön

Ravintolakolmio-konserni Laurean avainkumppaniksi

Yli 40-vuotias ravintola-alan perheyritys Ravintolakolmio liittyi Laurean avainkumppaneiden joukkoon.

Aluepalvelupäällikkö Pia Kiviharju Laureasta, Ravintolakolmion Joonas Keskinen sekä rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski.

Ravintolakolmio on jo 41 vuotta toiminut ravintola-alan yritys, joka käsittää tällä hetkellä 12 ravintolaa Helsingissä. Laurea ja Ravintolakolmio-konserni ovat nyt solmineet avainkumppanuussopimuksen, joka mahdollistaa laaja-alaisen yhteistyön muun muassa opiskelijaprojekteissa, rekrytoinnissa ja tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa.

-    Olemme tehneet jo toistakymmentä vuotta yhteistyötä toisen asteen oppilaitosten kanssa. Nyt haluamme tiivistää yhteistyötämme myös ammattikorkeakoulun kanssa, sillä näemme yhteistyössä paljon hyödynnettävää potentiaalia molempien osapuolten kannalta, kertoo Ravintolakolmion operatiivista toimintaa johtava Joonas Keskinen.

Ravintolakolmion ja Laurean yhteistyö opiskelijaprojekteissa käynnistyi jo viime syksynä, kun opiskelijat kehittivät palvelumuotoilun avulla ratkaisuja työntekijöiden ideoiden jakamiseen yrityksessä. Tammikuussa alkaneessa uudessa projektissa tavoitteena on löytää uusia ideoita asiakastyytyväisyysjärjestelmän kehittämiseen.

-    Olen sanonut opiskelijoillekin, että toivomme heiltä uusia ideoita meidän omien pohdintojen tueksi, Joonas Keskinen sanoo.
-    Mielestäni tärkeää on, ettei tehdä projekteja vain tekemisen vuoksi. Toimeksiannon pitää olla tarkasti fokusoitu, jotta siitä on meille hyötyä – näin molemmat osapuolet ovat sitoutuneita toimeksiantoon.

Sukupolvenvaihdoksen jälkeen Joonas Keskinen on ottanut vastuun perheyrityksen vetämisestä yhdessä sisarensa Jenni Keskisen kanssa. Joonas itse aloitti uransa yrityksessä 7-vuotiaana työskentelemällä tiskarina.

-    Koulutus on aina erittäin tärkeää, mutta ravintola-alalla restonomiopinnoissa hankitut opit syvennetään toden teolla kentällä. Siksi kannustankin aina opiskelijoita hankkimaan riittävästi käytännön työkokemusta jo ennen ammattikorkeakouluun hakeutumista ja myös opintojen aikana, hän sanoo.
-    Restonomikoulutus antaa hyvät eväät esimiestehtäviin, mutta myös esimiehiltä vaaditaan käytännön osaamista. Ilman käytännön työn osaamista ei voi edetä esimieheksi johtamaan käytännön työtä. 

Lue lisää Laurean avainkumppanuudesta.

Lisätietoja: