Siirry sisältöön

Pro Gaala –tuomari Katri Korelin: ”Näinä aikoina tunnustus on ravintola-alan ammattilaisille tärkeämpää kuin koskaan”

Kehittämispäällikkö Katri Korelin on mukana PRO-gaalan tuomaristossa palkitsemassa HoReCa-alan parhaita.

Kehittämispäällikkö Katri Korelin.

Laurean restonomikoulutuksen kehittämispäällikkö Katri Korelin on Finlandia-talolla 1.9.2021 järjestettävän PRO-gaalan tuomaristossa jakamassa tunnustusta HoReCa-alan parhaille. Aromi-lehden jakama PRO-palkinto on suurin HoReCa-alan tunnustuspalkinto, ja näin PRO-tunnustuspalkinnot ovat haluttuja ammattilaisten keskuudessa. 

PRO-palkintoja jaetaan 15 eri sarjassa, joissa huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet. PRO-palkintojen saajia voivat ehdottaa työkaverit, tuttavat, yhteistyökumppanit, esimiehet ja asiakkaat. PRO-palkinnon saajia on valitsemassa PRO-finalistien joukosta ravintola-alan ammattilaisista, vaikuttajista ja kehittäjistä koostuva raati.

Kehittämispäällikkö Katri Korelin on tänä vuonna kutsuttu jo toista kertaa tuomaristoon alan korkeakoulujen edustajaksi. Korelin on koulutukseltaan elintarviketieteiden maisteri, toiminut kymmenen vuotta lehtorina restonomikoulutuksessa ja työskentelee nyt restonomikoulutuksen kehittämispäällikkönä.

Korelinin mielestä nyt, jos koskaan on tärkeä palkita alan osaajia, näin tehdään alan osaamista näkyväksi. –Matkailu- ja ravitsemisala tarvitsee nostetta, niin itse PRO-palkinnot kuin palkintotilaisuuskin. Opiskelijoillemme on tärkeää nähdä, että oman ammattitaidon kehittämisellä ja työosaamisella on merkitystä. 

- Me koulutamme Laureassa juuri näitä tulevaisuuden ammattilaisia, joita toivottavasti näemme sitten PRO-palkintopallillakin, kertoo Korelin. – Pandemian myötä olemme joutuneet muuttamaan Laureassa omaa työskentelyämme niin, että olemme pystyneet varmistamaan restonomiopiskelijoille osaamistavoitteiden mukaisen opetuksen. Samalla olemme onnistuneet opettamaan myös joustavuutta, vaihtoehtoisia toimintatapoja ja uudenlaista osaamista näille tulevaisuuden ammattilaisille. Olen hyvin ylpeä siitä, että olemme toteuttaneet kaikki, käytännönläheisetkin opintojaksomme koronasta huolimatta. Helppoa se ei ole ollut, mutta samalla olemme myös itse, rimaa madaltamatta, pystyneet täysin uusiin opetusmuotoihin.

PRO-palkitun tärkeimmät ominaisuudet ovat Korelinin mielestä raudanluja ammattitaito ja kehittymiskyky.

- PRO –ammattilainen haluaa kehittää itseään ja työpaikkaansa koko ajan paremmaksi. PRO ajattelee, ettei mikään ole mahdotonta ja haluaa oppia uutta. Meillä Laureassa alkoi viime keväänä juuri tämän tyyppisille vahvoille alan ammattilaisille räätälöity Chef –tason restonomikoulutus, jossa on muuten muutama PRO-palkittukin opiskelemassa, Korelin vinkkaa.

- Ja käynnistämme pitkän linjan ravitsemisalan ammattilaisille haun seuraavaan Chef- restonomikoulutukseen, joten kannattaa seurata Laurean kanavia, jos tämä kiinnostaa.

Itse ravintola-alassa Korelinin mielestä parasta on elämyksellisyys:

- Itse rakastan sitä, miten ravintolassa saa yllättyä positiivisesti. Alan ammattilaiset osaavat todellakin ylittää asiakkaan toiveet!

Myös Laurean ammattikorkeakoulusta löytyy PRO-osaamista; oppimisympäristö BarLaurean keittiömestari Jarmo Vähä-Savo on valittu aikaisemmin PRO-keittiömestariksi ja Laurean lehtori Henry Lybäck on voittanut palkinnon opettaja-sarjassa. Lisäksi BarLaurea on ollut finalistina Vastuullisuus-sarjassa. Juoma-alaa opettava Anikó Lehtinen on toiminut myös useita vuosia lehdistötuomarina.