Siirry sisältöön

Pohjoismainen ensimmäinen englanninkielinen kauneudenhoitoalan YAMK-koulutus käynnistyy Laureassa

Development and Management of Cosmetics Expertise -YAMK-koulutus on haettavana syksyn yhteishaussa 28.8.–11.9.2024.

Laureassa on jo vuodesta 2018 voinut opiskella Suomen ainoassa kauneudenhoitoalan YAMK-koulutuksessa. Nyt ylempään korkeakoulututkintoon johtava koulutus tulee tarjolle myös englanninkielisenä, kun Development and Management of Cosmetics Expertise -YAMK-koulutus käynnistyy Laureassa tammikuussa 2025. Englanninkielinen koulutus on lajissaan ainoa koko Pohjoismaissa. 

Työ kosmetiikka-alalla on kansainvälistä

Lähtökohtana uuden, englanninkielisen koulutuksen käynnistämisessä on ollut kosmetiikka-alan kansainvälisyys. Kosmetiikka-alan yrityksissä – oli kyse sitten Suomessa toimivista kansainvälisistä yrityksistä tai kansainväliselle polulle tähtäävistä suomalaisista yrityksistä – on kansainvälinen liiketoimintaosaaminen tärkeää.

– Monella tämän alan yrityksellä katse on kansainvälisissä markkinoissa ja kansainvälistymiseen liittyy monta asiaa, mitkä on osattava ottaa huomioon, kuvailee YAMK-koulutuksesta vastaava yliopettaja Marjo Poutanen.

– Toinen näkökulma alan kansainvälisyyteen on se, että suuri osa kosmetiikkatuotteista tuodaan ulkomailta. Esimerkiksi korealainen kosmetiikka on tällä hetkellä iso trendi.

Toisaalta myös kosmetiikka-alalla, kuten monella muullakin alalla, työkieli on englanti. Tämä pätee niin myyntiin ja markkinointiin kuin tuotekehitykseenkin.

– Nykyisin suomenkielisen YAMK-koulutuksenkin opiskelijoilla työkieli on englanti, joten siinäkin mielessä englanninkielisessä koulutuksen käynnistäminen oli luontevaa, yliopettaja Poutanen jatkaa.

Opetussuunnitelma kehitetty tiiviissä työelämäyhteistyössä

Niin suomen- kuin englanninkielisen YAMK-koulutuksen opetussuunnitelmaa on kehitetty tiiviissä yhteistyössä alan yritysten ja alalla toimien asiantuntijoiden kanssa. Molempien YAMK-koulutusten tavoitteena on tarjota opiskelijoille hyvin kattava kokonaiskuva siitä, mitä kosmetiikan tuotekehitykseen, valmistamiseen, myyntiin ja jakeluun kuuluu.

– Yksi kokonaisuus, joka opetussuunnitelmassa on huomioitu juuri työelämän kanssa käydyn vuoropuhelun kautta, on lainsäädäntöosaaminen, yliopettaja Poutanen kertoo.

– Niin kansallinen kuin EU-tasoinen lainsäädäntö määrittää tässä suhteessa toimintaa vahvasti. Viime aikoina kemikaalilainsäädännössä on korostunut kestävän kehityksen periaatteet entisestään.

Kauneudenhoitoalan ylempi AMK-tutkinto soveltuu paitsi alan AMK-tutkinnon suorittaneille myös muun soveltuvan korkeakoulututkinnon, kuten tradenomin, farmaseutin tai sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille. YAMK-tutkinto mahdollistaa paitsi oman osaamisen vahvistamisen niin myös uralla etenemisen.

Tutustu uuteen YAMK-koulutukseen (englanniksi)

Lisätietoja: