Siirry sisältöön

Opiskelijat mukana Kauppakeskus Lohen johtoryhmässä

Laurean ja Suur-Seudun Osuuskaupan yhteistyö avasi opiskelijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä mukaan Kauppakeskus Lohen johtoryhmään.

Kuvassa liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola, johtoryhmäprojektiin osallistuvat opiskelijat opiskelijat Johanna Salminen ja Sini Rasi sekä lehtori Annukka Jussila.

Laurea-ammattikorkeakoulu ja Läntisellä Uudellamaalla sekä Salon Seutukunnan alueella toimiva Suur-Seudun Osuuskauppa SSO ovat tehneet yhteistyötä pitkään. Vuonna 2018 SSO osallistui Laurean varainhankintakampanjaan 10 000 euron lahjoituksella, jolla he halusivat olla mukana koulutuksen kehittämisessä sekä menestymisen edellytyksiä alueen elinkeinoelämälle.

Konkreettisen muodon SSO:n ja Laurean yhteistyö sai, kun Laurean uusi kampus avattiin kesällä 2019 Lohjan keskustaan valmistuneen Kauppakeskus Lohen tiloihin. Kyseessä on valtakunnallisesti ainutlaatuinen kauppakeskuskampus. Edelleen yhteistyö tiivistyi tänä syksynä, kun Laurea ja SSO solmivat avainkumppanuussopimuksen.

Kahdeksan opiskelijaa mukaan johtoryhmään

Kun ammattikorkeakoulun kampus sijaitsee kauppakeskuksessa, on luonnollista kutsua opiskelijat mukaan kehittämään kauppakeskuksen toimintaa. Siksi Kauppakeskus Lohi avasikin johtoryhmänsä ovet opiskelijoille ja hakemusten sekä haastatteluiden perusteella valittiin kahdeksan innokasta liiketalouden opiskelijaa mukaan johtoryhmätyöskentelyyn.

Kauppakeskus Lohen johtoryhmä seuraa kauppakeskuksen vetovoimaisuutta, kannattavuutta sekä kehitystrendejä, kuten vuokralaisten tapaamisista saatua informaatio. Tämän datan perusteella johtoryhmä pohtii kauppakeskuksen kehittämistoimenpiteitä ja raportoi edelleen osuuskaupan johdolle.

Opiskelijat osallistuvat kauppakeskuksen johtoryhmän tapaamisiin noin kerran kuukaudessa. Syksyn aikana opiskelijat selvittävät myös muun muassa Lohen ostajaprofiileja ja ostokäyttäytymistä sekä kehittävät markkinointia ja tapahtumasuunnittelua.

-        Opiskelijoiden mukaan ottaminen johtoryhmään on yksi esimerkki siitä, että haluamme entistä paremmin ymmärtää nuorten asiakkaiden tarpeita. Opiskelijat puolestaan saavat arvokasta kokemusta kaupan alalta, joten käsillä on win-win -tilanne, kertoo johtoryhmän työskentelyä vetävä liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola SSO:lta.

”Ainutlaatuinen tilaisuus opiskelijoille”

Johtoryhmätyöskentelyyn osallistuvat opiskelijat suorittavat projektissa syksyn aikana 15 opintopisteen laajuisen projektijohtamisen opintojakson. Opiskelijoiden tukena ja ohjaajana projektissa toimivat lehtori Annukka Jussila ja Janika Kyttä:

-        Tämä projekti on ainutlaatuinen tilaisuus meidän opiskelijoillemme ja he pääsevät käytännössä oppimaan johtoryhmätyöskentelyä, Annukka Jussila kuvailee.

-        Mukaan valikoituneet opiskelijat ovatkin erittäin innostuneita ja todella motivoituneita.

Ensimmäinen opiskelijaryhmä osallistuu johtoryhmän toimintaan syyslukukauden ajan ja kevätlukukaudeksi haku avataan uusille opiskelijoille.

-        On hienoa, miten isolla panoksella SSO ja Kauppakeskus Lohi ovat mukana yhteistyössä. Ilman yhteistä kampusta ei tällaista mahdollisuutta olisi varmasti koskaan voinut syntyä, lehtori Jussila kiittelee.

Lisätietoja: