Siirry sisältöön

Ohjelmisto- ja palveluyritys Digia Laurean avainkumppaniksi

Digia tarjoaa mahdollisuuksia kasvaa it-alan asiantuntijaksi.

Digian ja Laurean edustajat tapasivat Tikkurilassa. Vasemmalta Talent Acquisition Partner Seera Lode, kehittämispäälliköt Anu Lindström ja Johanna Lahti Laureasta, Digian toimitusjohtaja Timo Levoranta, henkilöstöjohtaja Pia Huhdanmäki sekä rehtori Jouni Koski ja aluepalvelupäällikkö Anssi Kuusela.

Ohjelmisto- ja palveluyritys Digia on liittynyt Laurean avainkumppaneiden joukkoon. Yli 1300 työntekijän yritys toimii niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Digia toimittaa ICT-ratkaisuja ja -palveluja useille eri toimialoille ja on toteuttanut monia yhteiskunnallisesti merkittäviä digitaalisia palveluja, kuten 112 Suomi - tai HSL-sovellukset.

Digia ja Laurea ovat tehneet jo aiemmin yhteistyötä ja nyt avainkumppanuuden myötä tätä yhteistyötä halutaan syventää entisestään. Tärkeimpänä tavoitteena Digialla on vahvistaa yrityksen näkyvyyttä opiskelijoiden keskuudessa. 

- Olemme vahvassa kasvussa, joten tarvitsemme Digialle lisää osaajia. Samalla haluamme lisätä tunnettuutta siitä, mitä me teemme, tiivistää Digian henkilöstöjohtaja Pia Huhdanmäki.

Myös käytännönläheinen yhteistyö, jossa Laurean opiskelijat pääsevät työskentelemään aidoissa työelämän projekteissa, on tärkeä näkökulma yhteistyöhön. Ensimmäinen yhteinen opiskelijaprojekti on suunnitteilla tulevalle keväälle.

Merkittävänä IT-alan työnantajana Digia haluaa kantaa kortensa kekoon teknologiaosaamisen vahvistamisessa Suomessa. Digia on tänä vuonna palkannut kokeneiden osaajien lisäksi lähes 70 vielä uransa alkutaipaleella olevaa uutta digialaista. Digian tavoitteena on kouluttaa vuosittain uusia digiosaajia omiin ja toimialan tarpeisiin, mutta myös tukea yleisesti alalle kouluttautumista.

- Toivomme, että Laurea-yhteistyön myötä Digia on kärkipaikoilla, kun valmistuvat opiskelijat etsivät työpaikkaa, kuvailee Digian oppilaitosyhteistyöstä vastaava Talent Acquisition Partner Seera Lode

- Me tarjoamme hyvän paikan kasvaa asiantuntijaksi. Jatkuva oppiminen onkin meillä keskeisin kulttuuriperiaate ja jokainen digialainen on Senior Trainee riippumatta tittelistä.

Yksi vaihtoehto aloittaa asiantuntijaksi kasvu Digialla on Career Compass -ohjelma, jossa rekrytoidaan 40  junior-osaajaa eri osaamisalueille. Haku Career Compass -ohjelmaan aukeaa 7. joulukuuta. Lue lisää Career Compass -ohjelmasta.

Lisätietoja: