Siirry sisältöön

Nokia Laurean avainkumppaniksi

Nokia luo teknologiaa, joka auttaa maailmaa toimimaan yhdessä.

Kuvassa Design Thinking Lead Miikka Kemppinen (3. vasemmalta) sekä Head of Technology Center Espoo Vesa Kohtamäki (oikealla), jotka tapasivat Laurean edustajia Leppävaaran kampuksella.

Nokia Oyj ja Laurea-ammattikorkeakoulu ovat sopineet avainkumppanuudesta. Nokia on kriittisten verkkojen luotettu kumppani, joka on sitoutunut innovaatio- ja teknologiajohtajuuteen matkapuhelin-, kiinteissä- ja pilviverkoissa. 

Nokian pääkonttori on Espoossa, ja yhtiö työllistää Suomessa noin 6 500 työntekijää. Kaikkiaan Nokia toimii maailmanlaajuisesti noin 130 maassa ja sen liikevaihto vuonna 2021 oli 22,2 miljardia euroa. 

Nokia on rekrytoinut viime vuosina Suomessa voimakkaasti, vuodesta 2018 lähtien noin 2 100 työntekijää vakinaisiin työsuhteisiin. Lisäksi Nokia palkkaa vuosittain noin 500 harjoittelijaa. Kuluneen vuoden aikana Nokia on rekrytoinut Suomessa noin 400 uutta osaajaa, joista suurin osa on sijoittunut yrityksen tutkimukseen ja tuotekehitykseen. 

Yhteistyössä Laurean kanssa Nokia haluaakin tarjota työllistymispolkuja opiskelijoille:

- Haluamme yhteistyön kautta antaa opiskelijoille näkymän tulevaisuuden työmahdollisuuksiin Nokialla. Uskomme, että yhteistyö Laurean kanssa luo uusia mahdollisuuksia molemmille osapuolille, kuvailee Design Thinking Lead Miikka Kemppinen Nokialta.

Lähtölaukauksen yhteistyölle antoivat Miikka Kemppisen mukaan keskustelut Laureasta valmistuneiden kanssa: 

- Keskusteluissa heräsi ajatus, että voisimme tehdä Laurean kanssa tiiviimpää yhteistyötä. Laureasta ja sen opiskelijoilta löytyy arvokasta osaamista, hän jatkaa.

Avainkumppanuuden tavoitteena on luoda systemaattista ja strukturoitua yhteistyötä sekä toteuttaa yhteisiä projekteja opiskelijoiden kanssa. 

- Näin haluamme edistää uusien talenttien löytämistä Nokian kansainväliseen työympäristöön, jossa on mahdollisuus kehittää itsestään maailmanluokan osaaja, täydentää yhteistyön tavoitteita Head of Technology Center Espoo Vesa Kohtamäki.

Laureassa Nokian avainkumppanuudesta vastaava aluepalvelupäällikkö Pia Kiviharju iloitsee yhteistyöstä:

- Moni opiskelijoistamme on kiinnostunut Nokiasta ja uramahdollisuuksista siellä. Avainkumppanuuden myötä Nokialla on erinomaiset mahdollisuudet luoda työnantajamielikuvaa tuleville talenteille yhteistyöprojektien, asiantuntijaluentojen ja opiskelijaesittelyiden kautta, Kiviharju painottaa. 

- Uskon, että saamme loistavan molempia hyödyntävän yhteistyökumppanuuden rakennettua.