Siirry sisältöön

Avainkumppanimme Kaarikeskus: sairaanhoitajan työ on vastuullista ja monipuolista

Vihdin Nummelassa toimiva vanhusten ja vammaisten tuki- ja palvelukeskus Kaarikeskus on yksi Laurean avainkumppaneista.

Kaarikeskuksen toimitusjohtaja Riitta Rahko (3. vasemmalta) sekä palvelupäälliköt Petra Paalanen ja Sari Merinen tapasivat Laurean edustajia Lohjan kampuksella syyskuussa.

Kaarikeskus on Kaarikeskussäätiön ylläpitämä vanhusten ja vammaisten tuki- ja palvelukeskus, joka tarjoaa kodinomaista palveluasumista ja monipuolista virkistystoimintaa. Vuonna 1986 perustettu Kaarikeskussäätiö on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon säätiö, jonka tarkoituksena on parantaa ikääntyvien vireyttä ja omatoimista kotona asumista.

Kaarikeskus toimii Vihdin Nummelassa ja työllistää yli 60 työntekijää.

Laurean avainkumppanina Kaarikeskus on ollut keväästä 2021 lähtien. Laurean ja Kaarikeskuksen yhteistyössä korostuvat kaksi teemaa: työn kehittäminen Kaarikeskuksessa sekä osaavan työvoiman varmistaminen.

-    Haluamme Kaarikeskuksella kehittyä ja kehittää työtä, joten Laureasta saatava uusia tieto on arvokasta. Esimerkiksi sairaanhoitajaopiskelijat harjoitteluissaan meillä tuovat ihan arkipäivään uudenlaista näkemystä, kuvailee Kaarikeskuksen toimitusjohtaja Riitta Rahko.
-    Toinen tavoite yhteistyölle on rekrytoinnin haasteisiin vastaaminen. Sairaanhoitajia tarvitsemme lisää ja samalla haluamme myös nostaa vanhustyön arvostusta sairaanhoitajien silmissä.

Sairaanhoitajan työ erityisesti vanhustyössä on erittäin monipuolista ja vastuullista, korostavat toimitusjohtaja Rahko sekä Kaarikeskuksella palvelupäälliköinä toimivat Petra Paalanen ja Sari Merinen. Sairaanhoitaja saa hoivayksikössä paljon vastuuta, mikä tarjoaa paljon mahdollisuuksia kehittää työtä ja toimintaa sekä antaa valmiuksia haastavampiin tehtäviin.

-    Opiskelijoille haluaisimme painottaa, että sairaanhoitajan työ on aivan äärettömän monipuolista. Siksi onkin ihmisestä, hänen persoonastaan, taidoista sekä halusta oppia uutta kiinni, mihin suuntaan oman uran haluaa rakentaa, kaarikeskuslaiset korostavat.

Entä millainen työyhteisö Kaarikeskus on? Toimitusjohtaja Riitta Rahko aloittaa:

-    Olemme voittoa tavoittelematon säätiö, joten kaikki syntyvä voitto käytetään meillä henkilökunnan ja asukkaiden hyväksi. Siinä myös meillä jokaisella on mahdollisuus omilla ideoillaan määrittää, mihin suuntaan voimme toimintaamme viedä eteenpäin.

-    Toisaalta olemme myös lopulta melko pieni työyhteisö, joten meillä tiimit ovat todella tiiviitä ja toimivat hyvin yhteen, jatkaa palvelupäällikkö Petra Paalanen.

Lisätietoja: