Siirry sisältöön

Opiskelijat yhteistyöhön Naisten Pankin kanssa

Liiketalouden opiskelijaryhmä aloitti yhteistyöprojektin yrityslahjoittajien hankkimiseksi.

​Sopimus yhteistyöprojektista allekirjoitettiin Tikkurilassa keskiviikkona. Kuvassa vasemmalta Ritva Ohmeroluoma ja Anne Salovaara Naisten Pankista, lehtori Elina Wainio, Reetta Meriläinen sekä projektipäällikkönä projektissa toimiva liiketalouden Ada Aro.

Laurean liiketalouden P2P-opiskelijaryhmä Tikkurilan kampukselta on aloittanut yhteistyöprojektin Naisten Pankin kanssa. Naisten Pankki on suomalainen, vapaaehtoisista koostuvat verkosto, joka kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi.

Ensimmäisen vuoden opiskelijoista koostuvan projektitiimin tavoitteena on syksyn ajan kestävässä projektissa kasvattaa Naisten Pankin tunnettuutta, ideoida varainkeruukampanjaa sekä hankkia uusia yrityslahjoittajia. Kyseessä on ensimmäinen Naisten Pankin yhteisprojekti opiskelijoiden kanssa, joten samalla pilotoidaan myös toimintamallia tulevaisuuden opiskelijayhteistyötä silmällä pitäen.

Vuodesta 2007 lähtien toiminut Naisten Pankki on kerännyt yli 13,5 miljoonaa euroa kehitysmaiden naisten hyväksi. Verkostolla on hanketoimintaa tällä hetkellä viidessä maassa: Ugandassa, Keski-Afrikan tasavallassa, Nepalissa, Kambodžassa ja Myanmarissa. Hyödynsaajia hankkeissa on toimintavuosien aikana ollut noin 59 000.

Naisten Pankin edustajat ja Laurean opiskelijat tapasivat Tikkurilan kampuksella keskiviikkona 19.9. Mukana olivat Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Reetta Meriläinen sekä Ritva Ohmeroluoma ja Anne Salovaara.

-    Naisten Pankki auttaa ihmisiä heidän omalla kotiseudullaan. Emme anna rahaa, vaan koulutusta oman toimeentulon ja yrittäjyyden tukemiseksi, Reetta Meriläinen kuvaili verkoston toimintaa keskiviikon vierailulla Laureassa.
-    Koko maailmaa emme voi auttaa, mutta voimme auttaa yksittäisiä ihmisiä. Naiset ovat erityisen tärkeitä, sillä heidän kauttaan autamme niin perhettä, lapsia kuin laajemmin koko yhteisöä.

Naisten Pankin toiminnan kautta Meriläinen on kohdannut lukuisia ihmisiä eri puolilla maailmaa ja nähnyt esimerkkejä ihmisistä ja yhteisöistä, joiden elämässä Naisten Pankki on ollut apuna.

-     Kambodžassa törmäsin yhteen parhaista liikeideoista; erään naisen kotikylässä ei ollut sähköä, joten hän keräsi joka aamu mopedinsa kyytiin muiden kylän asukkaiden akut, hän muistelee.
-    Sitten hän ajoi lähimpään sähköistettyyn kylään, latasi akut ja toi ne illalla takaisin. Näin hän vaurastui ja sai hankittua talon perheelleen.