Siirry sisältöön

Monipuolista yhteistyötä avainkumppanuudesta

Laurea ja lastensuojelun avopalveluita tarjoava Neljä Astetta Oy tiivistävät yhteistyötään.

Edessä oikealla Neljä Astetta Oy:n aluejohtaja Maija Helenius ja vasemmalla Neljä Astetta Oy:n avopalveluiden johtaja Toni Sipiläinen. Eturivissä keskellä Laurean toimitusjohtaja/rehtori Jouni Koski. Takarivissä oikealla yksikönjohtaja Krista Pahkin, keskellä sosiaalialan lehtori ja tutkintovastaava Pia Harju ja vasemmalla aluepalvelu- ja liiketoimintapäällikkö Irene Väkevä-Harjula.

Laurea-ammattikorkeakoulu ja lasten­suojelun vaihtoehto­palveluja avo-, sijais- ja jälki­huollon asiakkaille tarjoava Neljä Astetta Oy solmivat avainkumppanuuden jo 13.3.2020. Sen jälkeen monipuolista yhteistyötä on tehty pääasiassa virtuaalisesti.

Keskiviikkona 19.8. kuitenkin päästiin aidosti verkostoitumaan ja ideoimaan uudenlaista yhteistyötä, kun molempien yritysten johto tapasi toisensa Porvoon kampuksella. Turvaväleistä ja käsihygieniasta huolehdittiin, kuten asiaan kuuluu. Porvoon kampuksella suunniteltiin lastensuojelun ja perhetyön seminaaria keväälle 2021. Tarkka ajankohtakin lyötiin lukkoon eli 20.4. Päivämäärä kannattaa nyt jo asiasta kiinnostuneiden laittaa muistiin. Seminaaripaikaksi valikoitui Lohja, jonne suurimmalla osalla Laurean sosiaalialan avainkumppaneista on lyhin matka.

Oikealla Neljä Astetta Oy:n aluejohtaja Maija Helenius ja keskellä avopalveluiden johtaja Toni Sipiläinen. Vasemmalla Laurean sosiaalialan lehtori ja tutkintovastaava Pia Harju.

Oikealla Neljä Astetta Oy:n aluejohtaja Maija Helenius ja keskellä avopalveluiden johtaja Toni Sipiläinen. Vasemmalla Laurean sosiaalialan lehtori ja tutkintovastaava Pia Harju.

Avainkumppanisopimuksessa tarjottavan viestintä-, näkyvyys-, projekti- ja rekrytointiyhteistyön lisäksi Laurean ja lastensuojelupalveluja tarjoavan Neljä Astetta Oy:n yhteistyö on laajentunut puolen vuoden aikana merkittävästi. Laurean sosiaalialan opiskelija on aloittanut harjoittelun yrityksessä Porvoon alueella. Neljä Astetta Oy osallistuu myös Hyvinkään P2P:n johtamisen tutkimukseen syksyllä. 

- Haluamme rakentaa vuoropuhelua sosiaalialan koulutuskokonaisuuksien osalta ja tuoda omalta osaltamme lastensuojelun yksityisen palvelutarjoajan näkemystä opintoihin, Neljä Astetta Oy:n Etelä-Suomen aluejohtaja Maija Helenius kertoo.

- Meillä työ on toisaalta vapaata ja houkuttelevaa, mutta myös vastuullista. Harjoitteluiden kautta voimmekin tarjota opiskelijoille mahdollisuuden tutustua työhön, jotta löydämme juuri meille sopivia työntekijöitä, aluejohtaja Helenius jatkaa.

Opetukseen yhteistyö laajeni jo toukokuussa, kun Jukka Sihlman Neljä Astetta Oy:stä kävi kertomassa lastensuojelun opintojakson opiskelijoille MES®-ohjaajakoulutuksesta. Opetus- ja tutkimusyhteistyötä on tarkoitus laajentaa edelleen ja hakea yhdessä mm. ulkopuolista hankerahoitusta. 

Avopalveluiden johtaja Toni Sipiläinen Neljä Astetta Oy:stä esitteli uusia mahdollisia yhteistyömuotoja, jotka hyödyttävät opiskelijoita, Laureaa, Neljä Astetta Oy:n asiakkaita ja itse yritystä sekä koko suomalaista yhteiskuntaa. 

- Haluamme aina olla alan kehityksen kärjessä viemässä eteenpäin ideoita, jotka hyödyttävät koko toimintaketjua, totesi johtaja Toni Sipiläinen Neljä Astetta Oy:stä. – Olemme innovatiivinen toimija ja kannustamme koko henkilöstöä kehittämään omaa osaamistaan.

- Olemme halunneet kehittää yhteistyötämme opiskelijoiden ja oppilaitosten kanssa lisätäksemme näkyvyyttä ja löytääksemme jo aiemmassa vaiheessa meille sopivia työntekijöitä, kertoo  aluejohtaja Maija Helenius.

- Käydessämme keskusteluja Laurean kanssa huomasimme, että meillä on molemmilla toiminnan pohjalla hyvin samanlaiset toimintatavat: laadukas toiminta sekä ihmiset ja ihmisten kohtaaminen.

Laurean toimitusjohtaja/rehtori Jouni Koski totesi, että on vaikuttunut Neljä Astetta Oy:n kehittämisorientaatiosta ja uskoo yhteistyön luovan merkittävää lisäarvoa Laurean opiskelijoille ja ammatillisen korkeakoulutuksen ja korkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan vahvistamiseen.

Laurea ja Neljä Astetta kävivät myös ajankohtaista keskustelua sosionomi AMK:n tutkintoon tähtäävästä täydennyskoulutuksesta. Koulutuksen tavoitteena on myös vastata mm. kuntien hankintoja koskeviin koko ajan kasvaviin osaamisvaateisiin. Laurean käynnistikin välittömästi koulutuksen suunnitteluprojektin, jota vetää yksikönjohtaja Krista Pahkin. Ryhmässä ovat mukana Laurean opintopäällikkö Satu Kaunio, kehittämispäällikkö Minna Erkkilä, tutkintovastaava lehtori Pia Harju sekä aluepalvelu- ja liiketoimintapäällikkö Irene Väkevä-Harjula. Tavoitteena on saada koulutus käyntiin keväällä 2021.

 

Neljä Astetta Oy tarjoaa lastensuojelun vaihtoehtopalveluja avo-, sijais- ja jälkihuollon asiakkaille. Yrityksellä on toimintaa ympäri Suomen ja työntekijöitä tällä hetkellä 150. Vuodesta 2005 lähtien Suomessa toiminut yritys on osa brittiläistä KeyAssets-yritystä. Syksyllä yritys aikoo avata uuden toimipisteen Lohjalle.

Kirjoittaja: Irene Väkevä-Harjula, aluepalvelu- ja liiketoimintapäällikkö, Laurea-ammattikorkeakoulu

 

Lisätietoja: