Siirry sisältöön

Mikrokurssit ja yritysvalmennukset apuna koronaelpymiseen

Laurean koordinoimassa MUUVO-hankkeessa tarjotaan pk-yrityksille uudenlaista työelämälähtöistä osaamisen kehittämisen toimintamallia.

Kuvituskuva. Laurean opiskelijoita palvelumuotoilun kurssilla.

Muuttuvassa toimintaympäristössä yritysten tärkeä voimavara on monipuolisesti osaava ja osaamistaan kehittävä henkilöstö, joka pitää yrityksen kilpailukykyisenä. Nopeilla henkilöstölle suunnatuilla mikrokursseilla ja uudistumista tukevilla valmennuksilla yrityksille vauhditetaan yritysten koronasta elpymistä, kestävää kehitystä ja vihreää siirtymää.

Muutosvoimaa osaamisesta eli MUUVO-hankkeessa pienille ja keskisuurille yrityksille Vantaalla ja Uudellamaalla tarjotaan uudenlaista työelämälähtöistä osaamisen kehittämisen toimintamallia. MUUVOssa pilotoidaan rinnakkain toteutettavia työntekijöiden nopeita mikrokursseja ja yrityksen uudistumista tukevia valmennuksia koronapandemiasta elpymiseksi ja vihreiden arvojen hyödyntämiseksi yritysten kilpailuetuina.

- Mikro- ja pk-yritysten arjessa on harvoin arjen tiimellyksessä mahdollisuuksia keskittyä henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Toimintaympäristö sen sijaan puristaa yritykset uudistumaan, jos ei heti, niin jollain aikavälillä, kertoo hankkeen projektipäällikkö Mira Rajalakso Laurea-ammattikorkeakoulusta.

- MUUVO-hanke tarjoaa mahdollisuutta kehittää henkilöstön osaamista mikrotkursseilla ja niiden kanssa rinnakkain toteutettavia yrityksen uudistumista tukevia valmennuksia. Kombolla vauhditetaan elpymistä koronapandemiasta ja siirtymistä kohti vihreitä arvoja.

Tavoitteeseen pääsemiseksi vastataan yritysten osaamistarpeisiin ja henkilöstön koulutustarpeisiin tarjoamalla koulutus- ja valmennussisältöjä, kuten itsensä johtaminen, muutosjohtaminen ja kestävä kehitys. Työntekijöiden osaamisen vahvistuminen koulutuksissa siirtyy yrityskohtaisen valmennuksen kautta osaksi liiketoimintaa ja sen uudistamisen moottoriksi.

Hanke on suunniteltu huomioiden Urbaania kasvua Vantaa-hankkeen parhaat käytänteet ja opit. Hankkeen pääkoordinoijana toimii Laurea-ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Vantaan kaupungin elinkeinopalvelut. MUUVO-hanke on aktiivisesti toiminnassa 1.10.2021 - 30.8.2023. Hanke saa tukea Euroopan sosiaalirahastolta ja se rahoitetaan osana Euroopan unionin COVID-19 pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Lisätietoja: