Siirry sisältöön

Microsoft on Laurean uusi avainkumppani

Laurea ja Microsoft solmivat avainkumppanuussopimuksen.

Microsoftin toimitusjohtaja Mervi Airaksinen (3. vasemmalta) ja Laurean rehtori Jouni Koski joukkoineen visioimassa avainkumppanuusyhteistyön sisältöjä Laureassa.

Microsoft ja Laurea-ammattikorkeakoulu ovat solmineet sopimuksen avainkumppanuudestaMicrosoft on globaali teknologia yritys, joka työllistää Suomessa yli 450 asiantuntijaa. Se tarjoaa monipuolisia työ- ja harjoittelumahdollisuuksia tutkia, luoda, innovoida sekä kasvaa ammatillisesti.

- Microsoft haluaa auttaa jokaista ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Teknologian avulla voimme yhdessä ratkaista suurimpia haasteita, Microsoftin toimitusjohtaja Mervi Airaksinen kertoo.

Tekoäly muuttaa maailmaa ja Microsoftilla on tekoälyn avulla mahdollisuus parantaa esimerkiksi terveydenhuoltoa, ympäristönsuojelua sekä monia muita aloja. Digitalisoituva yhteiskunta, vauhdilla etenevä tekoälykehitys sekä Suomen väestökehitys lisäävät teknologian osaajien tarvetta merkittävästi.

Taitoja työelämään -hankkeesta teknologiaosaajia

Microsoftin Taitoja työelämään -hankkeen tavoitteena on kouluttaa 100 000 uutta teknologianosaajaa seuraavan viiden vuoden aikana ja samalla tukea Suomea kehittymään yhdeksi maailman edistyksellisimmäksi maista datataloudessa, kyberturvallisuudessa sekä kestävässä IT:ssä.

Microsoftin Mervi Airaksisen mukaan, kyseiseen tavoitteeseen päästään konkreettisin teoin ja tiiviillä korkeakoulu- ja yritysverkostoyhteistyöllä.

- Olemme erittäin iloisia, että avainkumppanuuden myötä saamme kulkea tuota tavoitetta kohden Laurea kanssa. Jokaisen meistä tulisi osata hyödyntää tekoälyä työssä ja arjessa sekä tuntea kyberturvallisuuden perusteet. Tarvitsemme myös kyberturvallisuuden, sovelluskehityksen ja tekoälyn syväteknisiä osaajia.

IT-osaajista kova kysyntä

Microsoftilla on laaja asiakas- ja kumppaniverkosto, joka rekrytoi vuosittain 20 000 Microsoft-teknologiaosaajaa.

- Haluamme yhdessä Laurean kanssa luoda osaamisväyliä opiskelijoille teknologian huipputyöpaikkoihin sekä tarjota työnantajille mahdollisuuden tutustua uuden sukupolven ICT-osaajiin, Airaksinen kertoo.

Laurealle sekä opiskelijoille yhteistyö Microsoftin kanssa tarjoaa mahdollisuuden oppia keskeisiä työelämän digitaitoja.

- Yhteiskuntamme digitalisoituessa digitaidoille ja IT-osaajille on kova kysyntä. Microsoftin ja Laurean avainkumppanuusyhteistyö luo Suomeen uutta, vaikuttavaa teknologiaosaamista, Laurean avainkumppanuusjohtaja Ilkka Kurkela kommentoi tyytyväisenä.

Lisätietoja: