Siirry sisältöön

Lohjan kampuksen vihkiäiset: ”Upea ympäristö sytyttää oppimisen ilon”

Laurea-ammattikorkeakoulun uusi kampus Lohjalla vihittiin virallisesti käyttöön juhlallisin menoin tiistaina 1.10.

Nauhanleikkauksessa Laurea-ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jan Holst, opiskelijakunta Laureamkon hallituksen puheenjohtaja Silja Nurmi, Laurean rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski, valtiosihteeri Tuomo Puumala sekä Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula.

Laurea-ammattikorkeakoulun uusi kampus Lohjalla on vihitty käyttöön. Opetus ainutlaatuisella kauppakeskuskampuksella käynnistyi jo elokuussa ja nyt korkeakoulun uudet tilat on otettu virallisesti käyttöön kutsuvieraiden läsnä ollessa.

Tiistaina 1.10. järjestetyissä vihkiäistilaisuudessa opetus- ja kulttuuriministeriön tervehdyksen tilaisuuteen toi tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen valtiosihteeri Tuomo Puumala:

-    Korkeakoulukampus kauppakeskuksessa on hieno idea ja toivon, että tämä upea ympäristö olisi paikka, joka sytyttää oppimisen innon jokaisen sydämeen, hän sanoi puheenvuorossaan.

Valtiosihteeri Puumala myös kehui Laureaa työstä, jota ammattikorkeakoulu tekee paikallisesti:

-    Uskon, että tämä Laurean uusi tilaratkaisu mahdollistaa uusien innovaatioiden kehittämisen yhdessä yrityselämän kanssa, uudenlaisia kohtaamisia sekä ristiin pölytystä eri koulutusalojen välillä, Puumala totesi.

Avoimuus luo mahdollisuuksia yhteistyöhön

Upean, nykyaikaisen kampuksen avaaminen Lohjalle on todella merkittävä asia korkeakoulumme opiskelijoille ja henkilöstölle, sillä he ovat tämän ansainneet vuosikymmenen odotuksen jälkeen, kuvailee Laurean rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski.

Laurean uusi kampus sijaitsee aivan Lohjan kaupungin keskustassa, hyvien liikenneyhteyksien varrella ja kauppakeskuksen monipuolisten palvelujen yhteydessä. Korkeakoulukampuksen suunnittelussa tärkeässä roolissa ollut avoimuus ja sen tuomat mahdollisuudet yhteistyöhön:

-    Uskon, että keskeinen sijainti ja kauppakeskukseen integroitu uudenlainen kampusratkaisu vahvistaa myös entisestään aktiivista yhteistyötä läntisellä Uudellamaalla, jatkaa rehtori Koski.

”AMK-koulutuksella valtava arvo alueelle”

Myös kaupunginjohtaja Mika Sivula toi avajaistilaisuuden puheenvuorossaan esiin Laurean ja Lohjan kaupungin kehittyvää yhteistyötä ja korkeakoulun merkitystä koko läntiselle Uudellemaalle:

-    Laurea kouluttaa niitä osaajia, joita lohjalainen elinkeinoelämä ja Lohjan kaupunki tarvitsevat: sairaanhoitajia, sosionomeja ja tradenomeja, painotti kaupunginjohtaja Sivula.
-    Laurea on ainoa toisen asteen jälkeinen oppilaitos Lohjalla. Sen vuoksi olemme tehneet paljon töitä, että Laurea voi Lohjalla toimia sekä ennen kaikkea kehittyä ja vahvistua.