Siirry sisältöön

Leppävaaran BarLaurea valmistaa 500 valmisannosta Espoon ruoka-apuverkostolle

BarLaurea on tehnyt yhteistyötä Espoon ruoka-apuverkoston kanssa jo useamman vuoden ajan.

BarLaureassa valmistetaan ruoka-annoksia Espoon ruoka-apuverkostolle.
BarLaureassa ruoka-annoksia valmistamassa Iida-Sofia Romström (vas.), Veera Kupiainen, Teemu Sirainen, Säde Nurminen ja Jarmo Vähä-Savo.

Laurea-ammattikorkeakoulun Leppävaaran kampuksella toimiva opetusravintola BarLaurea valmistaa 500 ruoka-annosta Espoon ruoka-apuverkostolle 22.3. alkavalla viikolla. Ruoka-annosten valmistus on jatkumoa jo vuosien yhteistyölle BarLaurean ja Espoon ruoka-apuverkoston välillä.

- Näen, että on Laurean rooli olla vastuullinen alueellinen toimija. Lisäksi on tärkeää, että opiskelijat tottuvat yhteiskuntavastuulliseen ajatteluun, kertoo Laurean ruoka-alan kehittämishankkeiden projektipäällikkö Mika Vitikka.

Raaka-aineet lahjoituksina

BarLaurea on Laurean Leppävaaran kampuksen opetusravintola, johon kuuluu lounasravintola, à la carte ravintola, kahvila, sekä kokous- ja cateringpalvelut. Ravintolan mennessä kiinni koronarajoitusten myötä nousi ajatus siitä, että ruokaa voisi tehdä muuhun kuin opiskelijoiden tarpeeseen.

Laurean yhteistyökumppanitkin lähtivät nopeasti mukaan tempaukseen. Raaka-aineet saatiin lahjoituksina Valiolta ja HK:lta ja pakkausmateriaalit Laurean avainkumppanilta Dietalta.

- Yhteistyökumppanit ovat olleet mahtavia. Tämä on helposti toteutettavissa nyt kun raaka-aineetkin saatiin lahjoituksina, Mika Vitikka kertoo.

”Tämä on BarLaureassa jo hyvin normaalia toimintaa”

Vuosi sitten samankaltaisessa tilanteessa BarLaurea jalkautui Espoon ruoka-apuverkoston toimijoihin tekemään ruokaa paikan päälle. Lisäksi kehitettiin reseptivihkosia, jotka helpottivat hävikkiruokakassien hyödyntämistä. Nykyään yhteistyö Espoon ruoka-apuverkoston kanssa on osa arkea BarLaureassa.

- Kohta vuoden ajan ylijäänyt lounas on toimitettu eri ruoka-aputoimijoille. Tämä on BarLaureassa jo hyvin normaalia toimintaa, Mika Vitikka kertoo.

Ruokalistalla on thaimaalaisia possupyöryköitä, itämainen tomaattikastike, papuja, ohratto ja kermakastike. Ruoka valmistetaan, pakataan ja jäähdytetään BarLaurean keittiössä. Keskiviikkona ja torstaina Manna-apu noutaa ateriat ja jakaa ne Espoon ruoka-apuverkoston toimijoille. Valmiiden annosten valmistusta on tarkoitus myös jatkaa tulevina viikkoina ravintolan pysyessä kiinni.

Lisätietoja: