Siirry sisältöön

Laurean restonomiopiskelijoille voitto RESTO-kilpailuista

Restonomiopiskelijat eri korkeakouluista kokoontuivat kisaamaan paremmuudesta Tampereelle.

Laurean voittajajoukkue.

Suomen ammattikorkeakoulujen restonomiopiskelijat kokoontuvat vuosittaisin perinteisiin RESTO-tietotaitokilpailuihin. Eri korkeakoulujen opiskelijatiimit kisaavat paremmuudesta kilpailussa, jonka tavoitteena on tuoda esiin restonomiopiskelijoiden osaamista ja restonomikoulutusta. 

Tänä vuonna RESTO2023-kilpailut järjestettiin 15. – 16.3. Tampereella, kun järjestäjänä toimi Tampereen ammattikorkeakoulu. Teemana tämän vuoden kisoissa olivat yhteisöllisyys, vastuullisuus ja kehittyminen.

Voittajaksi tämän vuoden kilpailussa selviytyi hienosti Laurean restonomiopiskelijoiden joukkue. Joukkueen muodostivat Mikko Kaikkonen, Pieta Marjoniemi, Jere Töyräs sekä Jenni Virtanen-Laine

- Tunnelma oli aivan sanaton, kun saimme voittopokaalin. On todella hieno kunnia voittaa tämä kisa, kuvailee voittajatiimiin kuuluvat Jere Töyräs tunnelmiaan RESTO-kisojen jälkeen. 

Tämän vuoden kilpailu oli kovatasoinen ja kisan voittajatiimi ratkesi pienellä piste-erolla. Hopealle kisassa selviytyi Haaga-Helian joukkue ja pronssille Jyväskylän ammattikorkeakoulun joukkue. 

RESTO-kilpailu pitää aina sisällään erilaisia tehtäviä matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalaan liittyen. Mukana on aina yhteistyökumppaneina joukko alan tunnetuimpia yrityksiä, joiden asettamia haasteita opiskelijatiimit pääsevät ratkomaan. 

- Uskon, että meidän voiton tänä vuonna kisassa ratkaisi rentous, Jere Töyräs kuvailee.

- Emme vetäneet hampaat irvessä, vaan parhaat ideat syntyivät hyvästä tunnelmasta tiimissä. 

RESTO-kisat on järjestetty vuodesta 2002 lähtien ja Laurean restonomit ovat menestyneet kisassa hienosti. Laurean edellinen voitto on vuodelta 2019. Tämän vuoden voittajajoukkueen Jere Töyräs suosittelee kisaan osallistumista kaikille alan opiskelijoille:

- Tämä kisa on unohtumaton kokemus. On ollut todella siistiä päästä oppimaan paljon uutta itsestä ja koko alasta sekä saada mahdollisuus verkostoitua muiden opiskelijoiden ja alan ammattilaisten kanssa, hän tiivistää.