Siirry sisältöön

Laurean opiskelijatiimi kansainvälisen Global Case Competitionin voittoon

Laurean liiketalouden opiskelijat Jannina Niskala, Laura Korkka, Panu Nilsson ja Anni Sinervo voittivat Nazareth Collegen järjestämän Global Case Competitionin.

Laurean tiimi analysoi kilpailussa striimauspalveluiden tulevaisuutta. Kuvassa vasemmalta Jannina Niskala, Anni Sinervo ja Laura Korkka.

Laurean kumppanikoulu, yhdysvaltalainen Nazareth College of Business and Leadership järjesti ensimmäistä kertaa vuosittaisen kansainvälisen Global Case Competitionin toukokuussa 2021. Voittajaksi kilpailussa tuomaristo valitsi Laurean liiketalouden opiskelijoiden Jannina Niskalan, Laura Korkan, Panu Nilssonin ja Anni Sinervon tiimin.

Kilpailuun kutsuttiin viitisentoista yliopistoa ja ammattikorkeakoulua ympäri maailmaa, mm. Yhdysvalloista, Etelä-Koreasta, Japanista, Unkarista ja Kiinasta - Laurea oli ainoa Suomesta mukaan kutsuttu oppilaitos. Laurean tiimiläisten mukaan korkeatasoiseen ja tiukkaan kansainväliseen kilpailuun osallistuminen oli ainutlaatuinen kokemus. Laura Korkka avaa tiimin tuntemuksia voiton jälkeen:

- Kun kuulimme voitosta, sitä oli vaikea uskoa, vaikka kovasti uskoimmekin omaan osaamiseemme. Tuomaristo ylisti analyyttistä ja luovaa lähestymistapaamme, ja heidän kommenttinsa meidät mykistikin.

Kilpailussa tiimien tehtävänä oli tuottaa analyysi sekä videopresentaatio, jonka perustana oli Harvard Business Schoolin ”case” liittyen striimauspalveluihin.

- Analyysimme aiheena oli striimausteollisuus, sen nykytila ja tulevaisuus. Ala on kasvanut räjähdysmäisesti, joten meidän piti pohtia voiko se jatkaa kasvua, kertoo Jannina Niskala.
-    Pääasiassa kasvu tulee jatkumaan, ja uskomme että striimauspalvelut ovat tulleet jäädäkseen koronan jälkeenkin. Markkinoille syntyy uusia, isompia tekijöitä, kertoo Anni Sinervo analyysin tuloksista.

Tiimin vastauksen tuli ottaa kantaa myös kysymyksiin siitä, miten tekoälyä voidaan yhdistää viihdeteollisuuteen ja mitä haasteita viihteen ja teknologian yhdistäminen tuo tullessaan. Tiimi tuotti kilpailuviikon aikana kattavan raportin sekä videoesityksen, jotka toivat voiton koko kilpailusta.

- Epäuskosta huolimatta oli tunne siitä, että kaikki meni nappiin, sillä voittoahan me lähdimme hakemaan. Haluamme olla myös esimerkki muille opiskelijoille. Lähtekää kaikkiin tällaisiin uusiin juttuihin mukaan, kehottaa Panu Nilsson.

Kilpailusta tiimiläiset kertovat hyötyneensä erityisesti palvelumuotoilun käytäntöön tuomisesta sekä ryhmätyöskentelytaidoista. Opiskelijat kertovatkin, että avaimet voittoon löytyivät tiimistä itsestään. Tulevaisuuden ratkaisuiden innovointi ja monipuolinen tiimityön mahdollistama lähestyminen käsiteltävään aiheeseen siivitti hienoa lopputulosta:

- Kaikilla on sama energisyys ja halu osallistua uusiin mielenkiintoisiin juttuihin, olemme innovatiivisia ja innokkaita. Hyvän työn tekeminen toi itsevarmuutta, että mehän pystymme mihin vaan, kertoo Laura Korkka.

GlobalCase2-1.jpg

Panu Nilsson rohkaisee muitakin opiskelijoita tarttumaan vastaaviin haasteisiin.