Siirry sisältöön

Kiertotalous Living Labissa kehitettiin uusia ideoita Laurean avainkumppanien kiertotaloustransformaation edistämiseen

Työpajassa ideoitiin miten Kiertotalous Living Lab voisi tulevaisuudessa palvella parhaiten yritysten ja organisaatioiden tarpeita matkalla kohti kiertotaloutta.

Kiertotalous Living Lab toimii yhteistyöalustana, oppimis- ja kehittämisympäristönä, sekä Laurean kiertotaloustoiminnan ja tulosten näyteikkunana Laurean Leppävaaran kampuksella ja verkossa. Laurean opiskelijat Meeri Hartonen, Satu Hedman ja Johanna Salminen ovat projektissaan kehittäneet Kiertotalous Living Labille konseptia, joka tukee Laurean avainkumppaneita kiertotaloustransformaatiossa. Konseptin kehittämisen pohjaksi opiskelijat ovat haastatelleet yrityksiä mm. seuraavien teemojen pohjalta: Yritysten nykytilanne kiertotalouden suhteen, motivaattorit ja esteet kiertotalouteen siirtymiseen ja kiertotalousosaaminen.

Keväällä järjestettyyn työpajaan osallistui Laurean avainkumppanien asiantuntijoita Lindström Groupilta, Helsingin Seniorisäätiöltä, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukselta ja Kalatukku E. Erikssonilta. Tavoitteena oli yhdessä osallistujien kanssa ideoida yhteistyötapoja ja palveluita, joita Kiertotalous Living Lab voisi tarjota kiertotaloudesta kiinnostuneille avainkumppaneille. Työpajassa pohdittiin esimerkiksi sitä, miten kiertotaloutta voisi edistää omassa organisaatiossa, kuinka yritykset voisivat tehdä yhteistyötä toistensa kanssa, ja mitä apua Kiertotalous Living Lab voisi tarjota yritysten haasteisiin.

Työpajassa mukana ollut Kalatukku E. Erikssonin vastuullisuusasiantuntija Heidi Huttusen mielestä työpajassa on ollut mahtavaa kehitellä yhteisiä ideoita, vaikka mukana olleet tahot ovatkin olleet eri aloilta.

- Haluamme Erikssonin kanssa olla mukana hankkeessa saadaksemme uusia ideoita ja parantaaksemme kierrätysastetta. Meillä vastuullisuus on isossa roolissa.

Avainkumppanikonsepti julkistetaan 12.5. Kiertotalous Living Labin avajaisissa, joita vietetään Laurean Leppävaaran kampuksella ja verkossa. Tervetuloa mukaan! Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan.

Lisätietoja: