Siirry sisältöön

Laurea ja Kespro avainkumppaneiksi

Kespro on Suomen johtava foodservice-alan tukkukauppa.

Kespron HR Business Partner Heta Rautpalo (2. vasemmalta) ja kaupallinen johtaja Jerry Tiittala (oikealla) tapasivat laurealaisia kesäkuussa.

Laurea ja K-ryhmään kuuluva tukkukauppa Kespro ovat solmineet avainkumppanuussopimuksen. Muun muassa ravintoloita, hotelleja ja kahviloita palveleva Kespro haluaa yhteistyössä alan oppilaitosten kanssa olla parantamassa ravintola-alan vetovoimaisuutta. 

Kesko Oyj:n omistama Kespro on Suomen johtava foodservice-toimialan tukkukauppa, joka toimii sekä asiakasyritystensä että kuntien kumppanina. Kesprolla on 14 noutotukkua ympäri Suomea ja yrityksen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä 550 työntekijää. Päätoimitalona toimii K-ryhmän K-Kampus Helsingin Kalasatamassa ja keskusvarasto sijaitsee Vantaalla. 

Asiakkaiden tarpeiden mukaan räätälöityjen hankintaratkaisuiden, toimitus- ja noutopalveluiden lisäksi Kespro tarjoaa ravintoloiden liiketoimintaa kehittäviä palveluja. Tahtotilana on tehdä ulkona syömisestä elämyksellisempää, vastuullisempaa ja suositumpaa. 

- Alamme kärsii tällä hetkellä valtavasta työvoimapulasta ja ravintola-alan vetovoimaisuuden parantamiseksi tulisi jokaisen markkinalla toimijan tehdä lujasti töitä, kertoo Kespron kaupallinen johtaja Jerry Tiittala

- Yhteistyö oppilaitosten kanssa on osa pitkäaikaista sidosryhmätekemistämme ja Laurea alamme ammattilaisten kouluttajana tässä mielessä luonnollinen kumppani. Saimme hyvän vinkin Kalatukku E. Erikssonin Laurean kanssa alkaneesta yhteistyöstä ja tämän yhteistyön myötä virisi ajatus siitä, että voisimmeko Kesprossakin laajemmin miettiä yhteistyötä.

Laurean opiskelijoita on ollut jo työharjoittelussa esimerkiksi Kespron tuotekehityskeittiö Foodsterissa ja Kespron asiantuntijat ovat vierailleet Laurean opintojaksoilla luennoimassa foodservice-alasta. Alkavan avainkumppanuuden myötä ensimmäiset tapaamiset palveluliiketoiminnan kehittämiseen on startattu ja syksyllä yhteinen tiiviimpi suunnittelu jatkuu.

Kespron kaupallinen johtaja Jerry Tiittala painottaa, että ravintolaliiketoiminta on jatkuvassa muutoksessa erilaisten trendien ristiaallokossa. Näin olleen oppilaitosyhteistyön kautta saatavat nuorten osaajien näkemykset ovat yritykselle erittäin arvokkaita:

- Odotamme oppivamme alamme tulevaisuuden rautaisilta osaajilta ja toisaalta toivomme, että pystymme vastaavasti antamaan heille paljon omaa tietotaitoamme, Tiittala sanoo.

Myös Kespro-avainkumppanuudesta Laureassa vastaava aluepalvelupäällikkö Pia Kiviharju odottaa innolla yhteistyötä:

- Olemme todella innostuneita avainkumppanuudesta Kespron kanssa. Alansa huippuosaajana näemme valtavasti yhteistyömahdollisuuksia Kespron kanssa, ei ainoastaan restonomialan vaan myös Laurean muidenkin koulutusalojen kanssa niin AMK- kuin YAMK- koulutuksissa, hän kuvailee.

Lue lisää Laurean avainkumppanuusmallista ja tutustu muihin kumppaneihimme.