Siirry sisältöön

Laurea ja Eckerö Line avainkumppaneiksi

Eckerö Line on suomalainen laivayhtiö, joka työllistää lähes 500 henkilöä.

Avainkumppanitapaaminen Eckerö Line ja Laurea
Eckerö Linen edustajat tapasivat laurealaisia Leppävaaran kampuksella.

Laurea ja kotimainen laivayhtiö Eckerö Line ovat sopineet avainkumppanuudesta. Eckerö Line liikennöi päivittäin Helsinki-Tallinna -reitillä kahdella aluksellaan. Yritys työllistää maissa ja merillä yhteensä lähes 500 henkilöä. 

Vuonna 1994 perustetun yrityksen tarjontaan kuuluu matkapakettitarjonta, myymälä- ja ravintolatarjonta, kokous- ja ryhmätuotteet sekä hotellipaketit ja rahti. Suomen tuonnista meriteitse tapahtuu noin 80 % ja viennistä noin 90 %, joten rahtiliikenne laivoilla on olennainen osa yhteiskuntamme huoltovarmuutta. 

Toiminnassaan Eckerö Line on myös sitoutunut vastuulliseen matkailuun. Edistämme vastuullisia toimintatapoja koko arvoketjussamme, ekologiset, taloudelliset sekä sosiokulttuuriset näkökulmat huomioiden.

- Myös suomalaisuus on keskeinen osa yrityksemme vastuullisuutta. Olemme ainoa Suomen lipun alla Helsingin ja Tallinnan väliä liikennöivä yhtiö, kertoo Eckerö Linen Culture Manager Minna Johansson.

Logistiikka-alan uramahdollisuudet tutuksi opiskelijoille

Avainkumppanuus Laurean kanssa sai alkunsa Eckerö Linen halusta laajentaa oppilaitosyhteistyötään sekä tuoda opiskelijoille tutuksi niin yrityksensä kuin laajemmin logistiikka-alan mahdollisuuksia. Tavoitteena on rakentaa monipuolista ja pitkäjänteistä yhteistyötä. 

- Haluamme työnantajana pysyä ajan tasalla opiskelijoiden työelämään liittyvistä toiveista sekä toimia heille omalta osaltamme linkkiä työelämään, avainkumppanuusyhteistyöstä Laurean kanssa vastaava Minna Johansson kertoo. 

- Yhteistyö Laurean kanssa on meille myös tärkeä mahdollisuus osallistua tulevaisuuden osaajien koulutukseen. 

Ensimmäiset yhteiset projektit käynnistyvät

Syksyn aikana Eckerö Linen ja Laurean yhteistyö on päässyt hyvään vauhtiin. Lokakuussa Eckerö Line oli mukana Laurean liiketalouden koulutuksen tulevaisuustyöpajassa ja myös ensimmäiset yhteistyöprojektit sekä opinnäytetyöt ovat työn alla. 

Laureassa avainkumppanuudesta vastaava aluepalvelupäällikkö Pia Kiviharju iloitsee uuden yhteistyön mahdollisuuksista: 

- Avainkumppanuutemme myötä pääsemme Laureassa tutustumaan myös liiketoiminnan kehittämiseen merellä, hän sanoo.

- Uskon, että Eckerö Linen avainkumppanuus tulee rikastuttamaan opiskelijoidemme tietämystä ja asiantuntemusta mielenkiintoisesta rahtiliiketoiminnasta.

Lue lisää Laurean avainkumppanuusmallista

Lisätietoja: