Siirry sisältöön

Korkeakoulujen yhteishaku päättyi – Laureaan yli 19 000 hakemusta

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona 15.9. klo 15.00.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona 15.9. klo 15.00.  Ensitietojen mukaan Laureaan jätettiin hakuaikana kaikkiaan noin 19 300 hakemusta.

Ensimmäiseksi hakutoiveekseen Laurean oli yhteishaussa valinnut lähes 4600 henkilöä. Aloituspaikkoja Laurean AMK- ja YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa oli yhteishaussa tarjolla kaikkiaan 1015. Jokaista aloituspaikkaa kohden ensisijaisia hakijoita oli siis keskimäärin noin 4,5.

Joustavat monimuoto- ja verkko-opinnot suosittuja

Vetovoimaltaan suosituimmaksi Laurean koulutukseksi nousi syksyn yhteishaussa rikosseuraamusalan sosionomikoulutus. Joustavina monimuoto-opintoina Tikkurilan kampuksella toteutettavan koulutuksen 20 aloituspaikkaa tavoitteli yli 400 ensisijaista hakijaa. Laurea on ainoa korkeakoulu Suomessa, joka tarjoaa rikosseuraamusalan korkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen.

Toiseksi suosituin oli Leppävaaran kampuksella niin ikään monimuoto-opintoina toteutettava turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus. Koulutuksessa oli tarjolla 40 aloituspaikkaa ja ensisijaiseksi kohteekseen sen oli valinnut lähes 450 hakijaa.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavista koulutuksista suosituin oli tällä kertaa turvallisuusjohtamisen YAMK-koulutus, johon ensisijaisia hakijoita oli lähes 170.

Seuraavaksi suosituimpien hakukohteiden joukosta löytyy useita monimuoto- ja kokonaan verkko-opintoina toteutettavia koulutuksia. Monimuoto-opiskelu sisältää lähi- ja etäopetusta sekä itsenäistä opiskelua ja se mahdollistaa joustavan opiskelun työnteon ohessa. Näiden opiskelumuotojen suosio on noussut viime vuosien aikana korkeaksi. Kokonaan verkossa suoritettavia koulutuksia oli Laureassa nyt tarjolla kaksi: liiketalouden koulutus sekä sosionomikoulutus.

"Ammatillinen korkeakoulutus kiinnostaa"

Laurea on ollut jo useana viime vuotena Suomen vetovoimaisimpien korkeakoulujen joukossa, kun mittarina ovat ensisijaiset hakijat yhtä aloituspaikkaa kohden. Syitä tähän on Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Kosken mukaan useita:

-    On hienoa huomata, että ammatillinen korkeakoulutus kiinnostaa ihmisiä paljon, mikä on varmasti seurausta tutkinnon suorittaneiden erinomaisesta työllistymisestä, toteaa rehtori Koski.
-    Lisäksi on nähtävissä, että kehittyneiden oppimisratkaisujen mahdollistamaa opiskelun ja työn joustavaa yhdistämistä arvostetaan nykyään yhä enemmän.

AMK-valintakokeet järjestetään marraskuussa

Nyt yhteishaussa haettavana olleet koulutukset käynnistyvät tammikuussa 2022.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen perusteella. Valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään 1. - 4.11.2021. Valintojen tulokset julkaistaan syksyn yhteishaussa viimeistään 26.11.2021.

Lue lisää yhteishaun aikataulusta verkkosivuiltamme.