Siirry sisältöön

Korkeakoulujen yhteishaku päättyi – Laureaan lähes 28 000 hakemusta

Laurean koulutusten vetovoima jatkui korkeana myös tänä keväänä.

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 31.3. klo 15.00. Laurea-ammattikorkeakoulun koulutusten vetovoima jatkui korkeana myös tänä keväänä. Alustavien tietojen mukaan Laureaan jätettiin hakuaikana kaikkiaan noin 27 900 hakemusta.

Ensimmäiseksi hakutoiveekseen Laurean oli yhteishaussa valinnut 6500 henkilöä. Aloituspaikkoja Laurean AMK- ja YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa oli yhteishaussa tarjolla kaikkiaan 1070. Jokaista aloituspaikkaa kohden ensisijaisia hakijoita oli siis keskimäärin noin 6,1.

Joustavat monimuoto- ja verkko-opinnot suosittuja

Vetovoimaltaan suosituimmaksi Laurean koulutukseksi nousi kevään yhteishaussa kokonaan verkossa toteutettava sosionomikoulutus. Sen 40 aloituspaikkaa tavoitteli lähes 700 ensisijaista hakijaa.

Toiseksi suosituin oli joustavina monimuoto-opintoina toteutettava kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus. Tämä Laureassa toteutettava koulutus on ainoa suomenkielinen estenomi (AMK) -tutkintoon johtava koulutus. Koulutuksessa oli tarjolla 40 aloituspaikkaa ja ensisijaiseksi kohteekseen sen oli valinnut 660 hakijaa.

Seuraavaksi suosituimpien hakukohteiden joukosta löytyy useita monimuoto- ja verkko-opintoina toteutettavia koulutuksia. Monimuoto-opiskelu sisältää lähi- ja etäopetusta sekä itsenäistä opiskelua ja se mahdollistaa joustavan opiskelun työnteon ohessa. Näiden opiskelumuotojen suosio on noussut viime vuosien aikana korkeaksi.

Laurean koulutusten vetovoima pysynyt korkeana

-        On ilo huomata, että korkeakoulumme tiiviissä työelämäyhteistyössä suoritettaville tutkinnoille on jälleen yhteishaussa valtavasti kysyntää, toteaa Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski.

Laurea on ollut jo useana viime vuotena Suomen vetovoimaisimpien korkeakoulujen joukossa, kun mittarina ovat ensisijaiset hakijat yhtä aloituspaikkaa kohden. Syitä tähän on rehtori Kosken mukaan useita:

-        Tutkintojen monimuotoisuus, mahdollisuus joustavaan korkeakouluopiskelun ja työskentelyn yhdistämiseen sekä kampusten sijainti Uudellamaalla ovat kaikki merkittäviä tekijöitä, jotka selittävät Laurean koulutuksen vetovoimaisuutta.

AMK-valintakokeet järjestetään touko-kesäkuussa

Nyt yhteishaussa haettavana olleet koulutukset käynnistyvät syksyllä 2021.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen perusteella. AMK-valintakoe järjestetään yksivaiheisena lähikokeena 31.5. - 9.6.2021.

Yhteishaun aikataulu Laurean verkkosivuilla.

Lisätietoja: