Siirry sisältöön

Laurea-paidat lämmittävät Koisonrannan palvelukeskuksessa

Koisonrannan palvelukeskus auttaa päihdeongelmaisia asunnottomia Vantaalla.

Emma Laineenoja.

Koisonrannan palvelukeskus on Vantaan kaupungin tuottama palvelu, joka auttaa päihdeongelmista kärsiviä vantaalaisia asunnottomia. Palvelukeskuksen asumispäivystys tarjoaa yöpaikan kerrallaan 24 asunnottomalle. Startti-palveluissa Arvi-asuminen puolestaan tarjoaa kolmen kuukauden mittaista asumista ja palvelukeskuksen Koisokoti pidempiaikaista asumista omissa yksiöissä.

Koisonrannan palvelukeskuksessa sairaanhoitajana työskentelee Laureasta vuonna 2015 valmistunut Emma Laineenoja. Valmistumisensa jälkeen Emma on työskennellyt koko ajan mielenterveys- ja päihdetyössä. Startti-palvelussa hänen tehtävänkuvaansa kuuluu kaikki terveyteen liittyvä.

-    Sairaanhoitajan työ sosiaalipalveluissa on erittäin ihmisläheistä työtä. Tässä ei niin paljon keskitytä varsinaisiin terveydellisiin ongelmiin, vaan ihmiseen kokonaisuutena; kuka hän on ja mitä hänelle kuuluu, Laineenoja kuvailee työtään.
-    Itse asiassa työ on suurimmaksi osaksi keskustelua, mikä erottaa tämän työn sairaanhoitajan työstä terveydenhuollon puolella.

Koisonrannan palvelukeskuksessa korostuu myös yhteisöllisyys ja kaikki työntekijät pyrkivät olemaan mahdollisimman paljon läsnä asiakkaiden arjessa.

Huhtikuun lopusta lähtien Koisonrannan asiakkaita ovat lämmittäneet Laurea-hupparit ja -paidat, joita Laurea lahjoitti palvelukeskuksen käyttöön. Tarvetta vaatteille on Emma Laineenojan mukaan ollut:

-    Osalla asiakkaistamme on enemmän vaihtovaatteita, toisilla ei mitään. Paljon riippuu siitä, millaisessa tilanteessa ihminen on asuntonsa menettänyt ja kauanko hän on asunnottomana ollut, hän sanoo.

Koisonrannan palvelukeskus saa myös kaupunkilaisilta lahjoituksena vaatteita.  Suurin tarve palvelukeskuksen asiakkailla on miesten vaatteille ja yleisesti mukaville perusvaatteille.