Siirry sisältöön

Keravan kaupunki ja Laurea-ammattikorkeakoulu käynnistävät yhteistyön

Yhteistyön tavoitteena on tehdä yhteistyötä muun muassa opintojaksoilla sekä tehdä tutuksi kaupungin työharjoittelumahdollisuuksia eri alojen opiskelijoille.

Laurean avainkumppanuusyhteistyöstä vastaava johtaja Ilkka Kurkela (oikealla) tapasi syyskuussa Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontun ja kaupungin johtoryhmän jäseniä. Tapaamisen aiheena oli käynnistyvän yhteistyön esittely.

Laurea-ammattikorkeakoulu ja Keravan kaupunki ovat käynnistäneet avainkumppanuus-yhteistyön. Käytännön kumppanuus käynnistyy syksyn 2023 aikana ja tavoitteena on tehdä yhteistyötä muun muassa opintojaksoilla sekä tehdä tutuksi kaupungin työharjoittelumahdollisuuksia eri alojen opiskelijoille.

Laurean avainkumppanuus tarjoaa organisaatioille laaja-alaisen ja systemaattisen yhteistyön korkeakoulun kanssa muun muassa opiskelijaprojektien, työharjoittelu- ja rekrytointiyhteistyön ja näkyvyyden muodossa. Samalla yhteistyö avaa kumppaneille mahdollisuuden kehittää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa yhdessä Laurean kanssa. Laurean avainkumppaniverkostoon kuuluu tällä hetkellä noin 90 organisaatiota. 

Laurea-kumppanuuden tavoitteena on myös vahvistaa kaupungin elinvoimaisuutta.  

Ensimmäinen konkreettinen esimerkki yhteistyöstä Laurean ja Keravan kaupungin kesken käynnistyy palvelumuotoiluun liittyvällä opintojaksoyhteistyöllä Uuden ajan rakentamisen festivaaliin liittyen. Uuden ajan rakentamisen festivaali  on Keravalla 26.7. – 7.8.2024 järjestettävä tapahtuma, joka esittelee kestävämmän asumisen ja rakentamisen ratkaisuja. Lisäksi suunnitelmissa on vierailupuheenvuoroja eri opintojaksoilla.

- Avainkumppanuusyhteistyö tarjoaa kaupungille uusia mahdollisuuksia kehittää toimintaansa. Olen iloinen, että voimme hyödyntää yhteistyön tuloksia konkreettisesti jo Uuden ajan rakentamisen festivaali URF:n suunnittelussa, toteaa kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski on vaikuttunut avainkumppanuudesta Keravan kaupungin kanssa:

- Näen käynnistyneen yhteistyön Keravan kaupungin kanssa erittäin merkityksellisenä korkeakouluopiskelijoidemme oppimisen näkökulmasta, hän sanoo. 

- On todella hienoa, että opiskelijat pääsevät kehittämisprojektien myötä syventymään kunta-alaan ja osallistumaan kasvavan kaupungin kehittämiseen.

Kerava on runsaan 37 000 asukkaan kaupunki Keski-Uudellamaalla, joka viettää 100-vuotisjuhlaansa vuonna 2024. Radanvarsikaupunki Kerava on liikenteen solmukohta ja kaupunkistrategiassaan Kerava haluaa olla Uudenmaan yrittäjäystävällisin kunta ja uusien ajatusten kärkikaupunki.

Lisätietoja: