Siirry sisältöön

KEIJO-hankkeen työpajassa laitettiin CV:t kuntoon

Rikostaustaisten kokemusasiantuntijakoulutuksen osallistujat kokeilivat myös videotyöhakemusten tekemistä.

Kokemusasiantuntijakoulutuksen osallistuja Timo teki itselleen ansioluettelon työpajassa.

KEIJO-hanke on Laureassa käynnissä oleva kokemusasiantuntijakoulutus rikos- ja päihdetaustaisille. Liiketalouden opiskelijat Ella Hokkanen ja Johanna Kurki toteuttivat hankkeen osallistujille ansioluettelon tekopajan torstaina 21.11. Päivä aloitettiin rennolla jutustelulla ja toisiin tutustumalla, jonka jälkeen opiskelijat pitivät ansioluettelon sekä videotyöhakemuksen teosta esityksen. Opiskelijat olivat perehtyneet aiheeseen etukäteen ja harjoitelleet videohakemusten tekoa. Esityksen jälkeen keskusteltiin aiheesta ja kommentoitiin opiskelijoiden videoita hyvässä hengessä.

Ennen ansioluetteloiden kirjoitusta opiskelijat pitivät pienen harjoituksen omien vahvuuksien tunnistamiseksi ja tunnelman rentouttamiseksi. Harjoituksessa oli tarkoituksena kertoa vierustoverista ammatillisia positiivisia piirteitä, esimerkiksi ahkera ja innovatiivinen. Tämän jälkeen oli helpompi lähteä miettimään itsestään asioita, joita kirjoittaa ansioluetteloon.

Ansioluetteloiden teko aloitettiin tarkastelemalla esimerkkiluetteloita ja listaamalla paperille omia vahvuuksia. Opiskelijat avustivat sanamuotoja mietittäessä ja kirjoitusasun kanssa, mutta jokainen kirjoitti oman ansioluettelonsa itse. Jokaisen saatua luonnostelmat tehtyä siirrettiin ansioluettelot sähköiseen muotoon ja innostuttiin visuaalisesta ilmeestä ja sommittelusta käyttäen Canva-ohjelmaa.

Ansioluetteloiden loppuhionnassa hyödynnettiin tiimityöskentelyä, jokaisen CV esiteltiin kaikille ja jokainen sai kommentoida niitä ja esittää ehdotuksia. Myös visuaalista ulkomuotoa arvioitiin, sillä sekin on merkittävä osatekijä nykypäivän ansioluetteloissa.

Jokaisesta "Keijosta" otettiin myös edustavat kuvat koulun viherhuoneessa ansioluetteloon ja muutaman kanssa kerettiin harjoittelemaan videohakemuksen kuvausta. Vaikkei videoista vielä saatukaan täysin julkaisukelpoisia, oli se hyvää harjoitusta jatkoon hakemusten tekoa varten ja esimerkiksi videoblogien kuvausta varten, jotka molemmat ovat nykypäivänä tärkeitä viestintä välineitä.

Lopuksi annettiin päivästä palautetta puolin ja toisin. Opiskelijat kommentoivat päivää aivan huipuksi sekä oli kivaa tehdä rennossa ympäristössä töitä, opiskelijat kokivat myös itse oppineensa paljon päivästä. Moni "Keijoista" ei ollut päivittänyt ansioluetteloaan toviin ja piti päivää hyödyllisenä, lisäksi koki, että opiskelijat saivat kaikki heti mukaan tekemiseen täysillä. Osallistujat pääsivät heti esittelemään tekemiään ansioluetteloja seminaareissa ja saivat niistä paljon kehuja.

Lisätietoja: