Siirry sisältöön

K-Citymarket Järvenpää Laurean avainkumppaniksi

K-Citymarket Järvenpää valittiin maailman parhaaksi ruokakaupaksi 2019.

avainkumppani k-citymarket järvenpää
K-Citymarket Järvenpään kauppias Markku Hautala (keskellä) ja talousjohtaja Satu Kilpirova (oikealla) vierailivat toukokuussa Laureassa.

Laurea-ammattikorkeakoulu ja K-Citymarket Järvenpää ovat solmineet avainkumppanuussopimuksen. K-Citymarket Järvenpää on yksi Suomen 81 K-Citymarketista ja sen kauppiaana on vuodesta 2007 lähtien toiminut Markku Hautala.

Järvenpään K-Citymarket on tullut tunnetuksi maailman parhaana ruokakauppana, kun se sai kaupan alan tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio IGD:n Store of the Year 2019 -palkinnon (Kesko.fi). Kauppias Hautalan johdolla järvenpääläiskauppaa on kehitetty määrätietoisesti ja esimerkiksi sushitarjonnallaan he ovat olleet edelläkävijöitä suomalaisen ruokakaupan alalla.

Yhteistyöllä Laurean kanssa kauppias Markku Hautala haluaakin olla viemässä kaupan alaa yhdessä eteenpäin kohti entistä ammattimaisempaa toimintaa:

-    Tavoitteenamme on, että voimme yhdistää resurssejamme ja kehittää aivan uudenlaisia, pysyviä konsepteja Suomeen, jotka lähtisivät laajemminkin etenemään. Eli nostetaan yhdessä rimaa entistä korkeammalle, Hautala tiivistää.
-    Samalla odotan, että voimme viedä eteenpäin myös sopivalla tavalla kivaa ammattilaisuutta; ei tehdä kehittämistä otsa rypyssä, mutta kuitenkin tosissaan.

Käytännössä yhteistyö Laurean ja sen opiskelijoiden kanssa on jo käynnistynyt. Kaksi Laurean restonomiopiskelijaa muun muassa kehittää opinnäytetyönään K-Citymarket Järvenpään kanssa uudenlaista valmisruokakonseptia, jota odotellaan kaupan tarjontaan vielä tämän kevään aikana. Valmisteilla on myös yhteistyötä TKI-hankkeisiin liittyen.

Markku Hautala odottaa innolla uusia kokeiluja opiskelijoiden kanssa:

-    Opiskelijat totta kai tarjoavat meille viimeisimmän teoriatiedon, mutta samalla he tuovat intohimoa, uudenlaisia oivalluksia ja ideoita sekä vanhojen ajatusten kyseenalaistamista, hän sanoo.
-    Näistä kehittämisprojekteista syntyy varmasti jotain uutta ja hauskaa. Tai sitten opimme, että näin ei ainakaan kannata tehdä – se on todella arvokasta kokemusta myös.

Lue lisää Laurean avainkumppanuusmallista.

Lisätietoja: