Siirry sisältöön

Hyvinkään seurakunta ja Laurea solmivat avainkumppanuussopimuksen

Avainkumppanuuden tarkoituksena on tiivistää yhteistyötä Laurean ja seurakunnan välillä.

Hyvinkään seurakunnan kasvatusjohtokunnan puheenjohtaja Anne Rantalainen (eturivissä vasemmalla) ja kirkkoherra Ilkka Järvinen (eturivissä keskellä) tapasivat helmikuun lopulla rehtori Jouni Kosken ja muita laurealaisia.

Uudellamaalla toimiva Laurea-ammattikorkeakoulu ja Hyvinkään seurakunta ovat solmineet avainkumppanuussopimuksen tammikuun lopulla. Avainkumppanuuden tarkoituksena on tiivistää yhteistyötä Laurean ja seurakunnan välillä. Suunnitelmissa on yhteistyötä niin opintojaksoilla, opiskelijaprojekteissa, rekrytoinneissa kuin viestinnässäkin.

Hyvinkään seurakunta on Suomen evankelisluterilaisen kirkon seurakunta, joka toimii Hyvinkään kaupungin alueella. Vuonna 1917 perustetulla seurakunnalla on 31 000 jäsentä ja työntekijöitä yli 100.

Seurakunnalla ja korkeakoululla paljon yhteistä

Hyvinkään seurakunnan kirkkoherra Ilkka Järvinen on iloinen avainkumppanuuden myötä tiivistyvästä yhteistyöstä Laurean kanssa:

-    Yhteistyö ja yhteistyökumppanuudet ovat tärkeä asia ja tavoitteemme on, että Hyvinkään seurakunta on haluttu ja luotettava yhteistyökumppani. Tämä yhteistyö ammattikorkeakoulun kanssa hyödyttää varmasti molempia osapuolia, hän sanoo.

Samalla kirkkoherra Järvinen näkee, että korkeakoulun ja seurakunnan toiminnassa on paljon yhtymäpintoja. Molempien toiminnassa keskiössä ovat ihmiset – ihmisten kohtaaminen ja vastuu ihmisestä:

-    Ihmisten hyvinvointi, mielekäs elämä, suvaitsevaisuus ja toisten ihmisten arvostus ovat erityisen tärkeitä keskustelunaiheita juuri tällä hetkellä. Nämä ovat myös aivan kristinuskon ytimessä olevia asioita ja uskon, että kirkko voi tuoda paljon näihin keskusteluihin.

Monipuolista yhteistyötä suunnitteilla

Kuluvan vuoden aikana seurakunnan edustajat tapaavat Laurean opiskelijoita etenkin Hyvinkään kampuksen eri opintojaksoilla. Vaikka näiden tapaamisten tärkeimpänä ajatuksena onkin opiskelijoiden hyvinvoinnin tukeminen Covid 19 -epidemian aikana, tarjoavat ne samalla avainkumppanille suoran yhteyden Laurean opiskelijoihin.

Yhteistyötä syvennetään myös muun muassa perhetyön ja mielenterveyden opintojaksoilla. Lisäksi tarkoituksena on avata sote-alan opiskelijoille näkemystä esimerkiksi sairaalasielunhoitoon sekä kuoleman kohtaamiseen.

Yhtenä avainkumppanuuden tavoitteena on myös opiskelijaharjoittelujen määrän kasvattaminen Hyvinkään seurakunnan eri tehtävissä sekä monimuotoisten opinnäytetyöaiheiden tarjoaminen opiskelijoille.

-    Tärkeä näkökulma yhteistyöhön on myös se, että kirkko on organisaatio muiden organisaatioiden joukossa, ja tarvitsemme monia eri alojen osaajia. Toivottavasti opiskelijat yhteistyön myötä huomaavat, että seurakunta voi olla tulevaisuuden työpaikka, kirkkoherra Ilkka Järvinen sanoo.

Laurean avainkumppanuusmalli tarjoaa ammattikorkeakoulun kumppaneille laaja-alaista ja systemaattista yhteistyötä Laurean eri koulutusten kanssa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa. Lue lisää avainkumppanuudesta.

Lisätietoja: