Siirry sisältöön

Helsingin Seniorisäätiö ja Laurea sopivat avainkumppanuudesta

Helsingin Seniorisäätiö tarjoaa vanhuspalveluja neljässä vanhainkodissa yli 500 asukkaalle.

Helsingin Seniorisäätiön toiminnanjohtaja Taina Mäensivu (3. oikealta) ja rekrytointivastaava Jasmiina Aalto-Hätinen (oikealla) tapasivat laurealaisia helmikuussa Otaniemen kampuksella.

Laurea ja vanhuspalveluja Helsingissä tuottava Helsingin Seniorisäätiö ovat solmineet avainkumppanuussopimuksen. Seniorisäätiöllä on Helsingissä neljä vanhainkotia,  joissa on yhteensä yli 500 asukasta. Asukkaiden keski-ikä on 85 vuotta ja heistä valtaosa on muistisairaita  tai toimintarajoitteisia vanhuksia, jotka eivät enää tule toimeen kotonaan. Työntekijöitä Helsingin Seniorisäätiöllä on yli 450, joista suurin osa on hoitotyössä.

-    Helsingin Seniorisäätiö on voittoa tavoittelematon säätiö ja yhteiskunnallinen yritys. Näemme, että työmme vanhusten hyvinvoinnin parissa on yhteiskunnallisesti merkittävää, ja samalla toivomme, että myös nykyiset ja tulevat työntekijämme kokevat tämän merkityksellisenä työnä, kuvailee Seniorisäätiön työtä toiminnanjohtaja Taina Mäensivu.

Laurean ja Helsingin Seniorisäätiön yhteistyössä keskeisenä teemana on varmistaa osaavan hoitohenkilökunnan saatavuus nyt ja tulevaisuudessa.  Tarkoituksena on avainkumppanuuden myötä tehdä yhteistyötä opiskelijoiden harjoitteluiden tiimoilta, mutta myös lisätä hoitotyön ja erityisesti vanhuspalvelujen vetovoimaisuutta  opiskelijoiden keskuudessa.

-    Hoitohenkilökunnasta uhkaa tulla todellinen pula tulevaisuudessa, kun suuret ikäluokat vanhenevat. Tämä haaste meidän on ratkaistava ja siinä oppilaitoksilla on  myös keskeinen rooli, toiminnanjohtaja Mäensivu sanoo.
-    Yhteinen asiamme on myös pitää huoli siitä, että vanhuspalvelut ovat toimialana houkutteleva. Samalla myös valmistuvien opiskelijoiden korkeasta ammattitaidosta on pidettävä huoli.

Toiminnanjohtaja Taina Mäensivu ja Helsingin Seniorisäätiön rekrytointivastaava Jasmiina Aalto-Hätinen toivottavatkin Laurean opiskelijat tutustumaan työhön vanhuspalveluissa esimerkiksi työharjoitteluiden kautta:

-    Meillä sairaanhoitajan työ on hyvin itsenäistä ja siinä pääsee käyttämään omaa asiantuntijuutta, Aalto-Hätinen kuvailee.
-    Samalla meillä Seniorisäätiöllä hoitohenkilöstöllä on paljon mahdollisuuksia osallistua toimintamme kehittämiseen, mutta myös kehittää omaa osaamista kouluttautumalla.

Lue lisää Laurean avainkumppanuusmallista.

Lisätietoja: