Siirry sisältöön

Hankevalmisteluleiri kokosi asiantuntijoita yhteen eri ammattikorkeakouluista ympäri Suomea

Yli 40 hankeasiantuntijaa eri ammattikorkeakouluista kokoontui perjantaina Laurean tiloihin

Kuvassa hankevalmisteluleirille osallistuneet Tikkurilan kampuksen auditoriossa.

Tänään 3.5.2019 järjestetty hankevalmisteluleiri kokosi Laureaan yli neljäkymmentä hankeasiantuntijaa eri ammattikorkeakouluista ympäri Suomea. Hankevalmisteluleiri oli jo järjestyksessään kolmas. Toimintamalli on havaittu toimivaksi ja osallistujien palaute on positiivista - ”Ammattikorkeakoulujen toimijoille järjestettävät tilaisuudet ovat aina mukavia ja kehittäviä”, toteaa Marika Turkia Karelia-ammattikorkeakoulusta.

Päivän aikana käsiteltiin erilaisia hankekokonaisuuksia, erityisesti pääpaino keskittyi OKM:n hallinnon ESR –toimenpidekokonaisuuksiin. Päivän aikana tehtiin nopea katsaus valmistelussa oleviin hankkeisiin, esiteltiin ja sparrattiin hankeideoita sekä rakennettiin alustavia konsortioita näiden ympärille. – ”Tavoitteenamme on luoda kahdesta neljään valtakunnallisen tason hanketta”, totesi Ulla Kotonen Lahden ammattikorkeakoulusta.

Laurean osalta tilaisuutta isännöineellä Petri Tanilla oli selkeä näkemys perjantaina järjestetystä tilaisuudesta ”Hankevalmisteluleiri on tuottanut aikaisemminkin merkittäviä kärkihankkeita, kuten vaikkapa SOTEPEDA 24/7, ja on erittäin toimivaksi koettu ratkaisu, kun halutaan ideoida ja valmistella laajoilla konsortioilla merkittäviä hankkeita. Uskon, että tämän päivän leirin tuloksena syntyy muutamia tärkeitä avauksia ja kärkihankkeita, tärkeää on myös jatkuva dialogi eri ammattikorkeakoulujen välillä ja verkostoituminen. Laurea isännöi näitä leirejä mielellään”. 

Lisätietoja: