Siirry sisältöön

Eurooppalainen PIONEER-allianssi vastaa kaupunkikehityksen haasteisiin

Laurea on mukana 6 korkeakoulun allianssissa, joka kattaa kaikki tieteenalat ja koulutustasot.

Laurea-ammattikorkeakoulu kaupunkikehityksen yhteistyön PIONEER-allianssissa yhdessä viiden muun eurooppalaisen korkeakoulun kanssa. Yhteistyön tavoitteena on kehittää ja toteuttaa kansainvälistä kestävää kaupunkikehitystä edistävää opetusta, TKI-toimintaa ja henkilöstövaihtoa.

PIONEER-korkeakoulut käsittävät kaikkiaan 93 000 opiskelijaa, 8 500 henkilöstön jäsentä sekä 17 kaupunkikampusta kuudessa eri Euroopan maassa. Allianssin muodostavat Laurean lisäksi ranskalainen University Gustave Eiffel, portugalilainen ISCTE - University Institute of Lisbon, saksalainen TH Köln, kreikkalainen National Technological University of Athens sekä University of Zilina Slovakiasta.

Allianssissa yhdistyvät tiede- ja ammattikorkeakoulut, eri koulutustasot bachelor-tasoisesta koulutuksesta tohtorikoulutukseen sekä kaikki eri tieteenalat. Lähtökohtana onkin juuri monitieteinen ja monialainen yhteistyö, jossa erilaiset lähestymistavat täydentävät toisiaan.

Yhteistyön tavoitteena on löytää uusia, luovia ratkaisuja kaupunkikehityksen globaaleihin haasteisiin. Opetus- ja tutkimustoiminnan kärkiä ovat muun muassa hiilineutraalit kaupunkialueet, kestävä matkailu ja asuminen, älykkään kaupungin teknologiset ratkaisut sekä resilienssin vahvistaminen turvallisuuden ja riskienhallinnan kautta. 

Keskiössä allianssin tavoitteiden saavuttamisessa on yhteiskehittäminen sekä tiivis yhteistyö kaupunkien, yritysten, järjestöjen ja kansalaisten kanssa.