Siirry sisältöön

Entresote-hanke: ”Tietoa, taitoa ja tukea sote-alan yrittäjille”

Luovuus ja resilienssi auttavat pk-yrittäjiä sote-alan muuttuvassa toimintaympäristössä.

Kuvassa vasemmalta Soili Vento, yrittäjä Jaana Gummerus sekä Anne Karkkunen.

Valmisteilla oleva sote-uudistus muokkaa merkittävästi sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan pk-yritysten toimintaympäristöön. Laurean toteuttamassa Entresote-hankkeessa onkin pyritty ennakoimaan sote-alan muutoksia vahvistamalla yrittäjien luovuutta, innovaatiokykyä ja muutosresilienssiä.

Kaksivuotisen hankkeen päätösseminaari kokosi hankkeen osallistujat Tikkurilan kampukselle marraskuun lopulla.

Hankkeen valmennuksiin osallistui 12 uusmaalaista pk-yritystä. Yksi osallistujista oli Jaana Gummerus, jonka yhden hengen hyvinvointialan yritys toteuttaa ryhmäohjauksia erityisryhmille ja hoiva-alan työntekijöille.
Gummerus kertoo lähteneensä hankkeen valmennuksiin mukaan avoimin mielin saadakseen vahvistusta ja osaamista yrittäjänä toimimisen tueksi:

-    Tämä hanke toi minulle sekä tietoa, taitoa että tukea, Jaana Gummerus tiivistää hankkeen annin.
-    Tukea yrittäjänä kasvamiseen sai valmennuksissa paitsi mahtavilta ohjaajiltamme, mutta myös muilta osallistujilta. Ilmapiiri oli alusta lähtien hyvin luottamuksellinen ja meillä oli todella hauskaa yhdessä.

Myös hankkeen toteuttamisesta Laureassa vastanneet projektipäällikkö Soili Vento ja lehtori Anne Karkkunen ovat tyytyväisiä hankkeen onnistumiseen:

-    Kaikilla osallistuneilla yrittäjillä oli samanlainen lähtötilanne; kaikki olivat uuden edessä sote-muutoksen suhteen. Osa oli vasta perustanut yrityksen ja osa toiminut pidempään, mutta kaikki hakivat uutta suuntaa toiminnalleen, Soili Vento tiivistää.

Työpajoissa ja valmennuksissa yrittäjien luovuutta, innovatiivisuutta ja resilienssiä pyrittiin edistämään monin keinoin mm. draamallisia menetelmiä hyödyntäen.

-    Kaikilla yrittäjillä ei ollut tarkalleen aluksi sanoitettuna, millaisia tavoitteita heillä yrittäjyyden kehittämiseen oli. Sen vuoksi meillä oli hyvin erilainen ote tähän valmennukseen, missä onnistuttiin hyvin – ja sen myös osallistujat toivat tänään hankkeen päätöstilaisuudessa esiin, Anne ja Soili kertovat.

Lisätietoja: