Siirry sisältöön

Valtakunnallinen AMK-valintakoe päättyi: Laureassa kokeen suoritti yli 3000 hakijaa

Ammattikorkeakoulujen uusi yhteinen AMK-valintakoe järjestettiin ensimmäisen kerran 29.10. - 1.11.2019.

Digitaaliseen AMK-valintakokeeseen osallistui koko maassa kaikkiaan noin 17 400 hakijaa. Laurea-ammattikorkeakoulussa kokeen suoritti 3117 hakijaa.

Laureassa valintakokeita järjestettiin Hyvinkään, Leppävaaran ja Tikkurilan kampuksilla. Tarjolla oli yhteensä 24 valintakoetilaisuutta kaikkina neljänä päivänä.

-    Laureassa valintakoe sujui odotusten mukaisesti. Valintakoejärjestelyt kaikilla kampuksilla sujuivat erinomaisesti ja valintakokeen pystyivät tekemään kaikki valintakokeeseen osallistuneet suunnitellusti. Isommilta ongelmilta vältyttiin kokonaan, kertoo hakijapalveluiden päällikkö Hanna Kuitto Laureasta.

Sähköinen valintakoe myös kasvatti kiinnostusta hakijoissa, sillä valintakokeeseen osallistuvien määrä kasvoi edellisiin vuosiin nähden.

-    Osallistumismäärän kasvu oli odotusten mukainen. Hakija sai itse valita valintakoeajan sekä -paikan ja osallistuu vain yhden kerran valintakokeeseen, Kuitto jatkaa.

AMK-valintakokeen tulokset julkaistaan 29.11.2019 mennessä. Ammattikorkeakouluissa on tarjolla syksyn yhteishaussa 6324 aloituspaikkaa ja AMK-valintakoe on pääasiallinen valintatapa koulutukseen syksyn yhteishaussa.

Yhtenäinen ja tasa-arvoinen valintakoe

AMK-valintakoe yhtenäistää ja tasa-arvoistaa valintamenettelyjä eri aloilla. Kaikki alat käyttävät AMK-valintakoetta lukuun ottamatta kulttuurialaa. Muutos aiempiin valintakokeisiin verrattuna on merkittävä, sillä hakija voi nyt yhdellä kokeella hakea useisiin hakukohteisiin eri ammattikorkeakouluissa ja eri aloilla.

AMK-valintakoe on laadittu tutkittuun tietoon perustuen, jolla pyritään varmistamaan se, että AMK-valintakoe mittaa tai arvioi kullakin alalla tarvittavia keskeisiä valmiuksia. Hakija tekee kokeen valitsemansa ammattikorkeakoulun tiloissa omalla kannettavalla tietokoneellavalitsemansa päivän aikana.

AMK-valintakoe järjestetään seuraavan kerran kevään 2020 toisessa yhteishaussa. Ammattikorkeakoulujen kevään 2020 toisen yhteishaun hakukohteet on julkaistu ammattikorkeakouluun.fi -sivustolla. AMK-valintakoetilaisuudet sijoittuvat ajalle 1.-5.6.2020. Tarkemmat ammattikorkeakoulujen tarjoamat koepaikat ja ajankohdat julkaistaan vuoden loppuun mennessä.