Siirry sisältöön

Ei opiskelupaikkaa syksyksi? Laurean polkuopinnoissa tarjolla ennätysmäärä opiskelupaikkoja

Polkuopintojen avulla voit päästä opiskelemaan Laurean suosittuihin AMK-koulutuksiin jo tulevana syksynä.

Korkeakoulujen kevään yhteishaun on nyt julkaistu ja opiskelupaikan Laureassa sai noin 900 opiskelijaa. Laurea on viime vuosina ollut koko maan suosituimpia korkeakouluja ja hakijoita Laureaan oli tänäkin keväänä yli 23 000 hakemusta.

Polkuopintojen kautta tutkinto-opiskelijaksi

Vaikka opiskelupaikka ei kevään yhteishaussa avautunut, on vielä mahdollista päästä aloittamaan opinnot Laureassa jo tulevana syksynä. Syksyllä 2020 alkavissa Laurean AMK-koulutuksissa on nimittäin varattu ennätysmäärä, yhteensä 300 opiskelupaikkaa polkuopiskelijoille. Haku polkuopintoihin on käynnissä 3. – 4.8. 

Polkuopinnot ovat avoimen AMK:n opintoja, joissa opiskelija suorittaa opintoja samassa ryhmässä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Ensimmäisen vuoden opinnot (60 opintopistettä) suoritettuaan opiskelija voi hakea Laurean tutkinto-opiskelijaksi erillishaun kautta.

Polkuopinnoissa suoritetut opintopisteet luetaan hyväksi tutkintoosi ja opiskeluja pääsee jatkamaan sujuvasti. Polkuopinnot maksavat Laurean Avoimen AMK:n vuosimaksun (400 €) verran.

Tarjolla 10 koulutusta

Polkuopintopaikkoja on Laureassa tarjolla tänä syksynä kaikkiaan 300 kymmenessä eri koulutuksessa. Eniten paikkoja on sosionomikoulutuksessa: yhteensä 105. Runsaasti paikkoja on myös liiketalouden koulutuksessa (70) ja sairaanhoitajakoulutuksessa (40).

Vaihtoehtoja on tarjolla myös polkuopintojen toteutustavassa ja kampuksissa. Opintojen toteutustavaksi voi valita joko perinteisen päiväopiskelun, joustavamman monimuotototeutuksen tai kokonaan verkossa toteutettavat opinnot. Polkuopintoja tarjotaan verkon lisäksi kaikilla Laurean kuudella kampuksella eri puolilla Uuttamaata. 

Polkuopintojen opiskelijavalinnat tehdään ilmoittautumisjärjestyksen mukaan valintahaastattelun tulos huomioiden. Haastattelussa arvioidaan motivaatiota ja sitoutumista opiskeluun koko opiskeluvuoden ajaksi, oppimisvalmiuksia sekä alalle soveltuvuutta.

Suosituimpien koulutusten opiskelupaikat täyttyvät yleensä heti ilmoittautumisen alkaessa.

Tutustu tarjolla oleviin polkuopintoihin ja hae opiskelemaan!