Siirry sisältöön

ECHO-hankkeessa varaudutaan kyberturvallisuusuhkiin

Laurea on mukana eurooppalaisessa kyberturvallisuushankkeessa, jossa tavoitteena on koota yhteen turvallisuuden eri toimijoita ja rakentaa kyberturvallisuuden osaamisverkosto.

Yli 30 eurooppalaisen toimijan ECHO-hanke pyrkii kehittämään Euroopan kyberosaamista ja resilienssiä. Projektilla on jo määriteltynä kolme monitoimijaskenaariota, jotka keskittyvät terveydenhuoltoon, kriittiseen infrastruktuuriin ja merellisiin toimiin, kuten logistiikkaan ja liikkuvuuteen. 

ECHO:n rinnalla on lisäksi kolme muuta laajaa komission rahoittamaa projektia hieman erilaisin tavoittein. Nämä neljä projektia pyrkivät luomaan Eurooppaan tarvittavaa osaamista sekä innovaatioita, ja näin ollen myös ohjata kohti yhteisiä Euroopan kyberturvallisuuden tavoitteita.
 
- Laurealaista ammattitaitoa, TKI-osaamista sekä toimintaympäristöämme kaivattiin ECHO-hankkeessa. Laurean dynaaminen toimintatapa ja Uudenmaan verkostomme huomattiin myös Keski-Euroopassa, kertoo hankkeen valmistelusta vastannut Laurean tutkimuspäällikkö Kirsi Hyttinen.

- On hienoa, että pääsemme mukaan yhteen suurimmista H2020 turvallisuuteen liittyvistä prioriteettihankkeista. Meidän koulutusohjelmamme luonnollisesti tukevat osallistumistamme ja toivon, että opiskelijamme hyötyvät ECHO-osaamisverkostosta omissa opinnoissaan. Olemme opetushenkilöstön kanssa suunnitelleet mielenkiintoisia tapahtumia, jotka varmasti lisäävät kiinnostusta.

- Olemme iloisia mahdollisuudesta päästä mukaan ECHO-hankkeeseen. Se on erinomainen jatkumo jo aiemmin toteuttamillemme turvallisuuteen liittyville hankkeille ja tuo tärkeää uutta kyberturvallisuusosaamista myös tutkintoon johtavaan koulutukseemme sekä täydennyskoulutustarjontaamme, kommentoi rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski.