Siirry sisältöön

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Laurean avainkumppaniksi

CSC on valtion ja suomalaisten korkeakoulujen omistama tietotekniikan osaamiskeskus.

CSC:n ja Laurean edustajat tapasivat yhteistyön käynnistymisen merkeissä Leppävaaran kampuksella. Kuvassa CSC:ltä HR-johtaja Hanna Leimola (2. vasemmalta), Junior HR Specialist Sanna Friman sekä toimitusjohtaja Kimmo Koski (3. oikealta).

Laurea ja CSC – Tieteen tietotekniikan keskus ovat käynnistäneet yhteistyön avainkumppaneina. CSC on valtion ja korkeakoulujen omistama voittoa tavoittelematon yritys, joka tuottaa kansainvälisesti korkeatasoisia ICT-asiantuntijapalveluita tutkimukselle, koulutukselle, kulttuurille ja julkishallinnolle.  

CSC:n toiminnan tavoitteena on valjastaa osaamisensa, verkostonsa ja tietotekniikan edistämään asiakkaidensa menestystä ja koko suomalaisen yhteiskunnan etua. CSC tunnetaan esimerkiksi LUMI-supertietokoneesta, joka on Euroopan tehokkain tietokone. Kajaanissa sijaitsevaa supertietokonetta voidaan hyödyntää niin yritysten kuin tutkimuslaitosten tuotekehityksessä ja innovaatiotoiminnassa.  

CSC:llä työskentelee tällä hetkellä yli 600 asiantuntijaa, kuten sovellus-, järjestelmä- ja ohjelmistoasiantuntijoita sekä koodaajia. Samalla yritys myös etsii jatkuvasti uusia osaajia ja myös opiskelijoille on tarjolla etenkin kesäisin harjoittelumahdollisuuksia.  

Tulevaisuuden osaajien kehittäminen ja löytäminen ovat myös lähtökohtia Laurean ja CSC:n avainkumppanuusyhteistyöhön: 

- Nyt käynnistyvässä yhteistyössämme on monia hienoja juttuja, joista on hyötyä molemmille osapuolille, kertoo CSC:n toimitusjohtaja Kimmo Koski.
- Laurean tarjoamissa koulutuksissa on paljon sellaista, mikä on meille ja monille muillekin yrityksille ajankohtaista. Erityisiä esimerkkejä tästä ovat vaikkapa pilvipalvelujen kehittäminen ja palvelumuotoilu. 

Toimitusjohtaja Koski kannustaa opiskelijoita tutustumaan rohkeasti ja avoimin mielin CSC:n tarjoamiin mahdollisuuksiin. CSC:stä tekee erityisen IT-yhtiön sen erityistehtävä ja se, miten erityislaatuisten aiheiden parissa siellä työskennellään.  

- Meidän tehtävämme ei ole tuottaa voittoa, vaan tavoittelemme laajempaa hyötyä. Haluamme, että Suomi menestyy, Koski tiivistää.
- Tämän isompi tavoite on sellainen asia, joka meillä CSC:llä motivoi ihmisiä. 

Lisätietoja: