Siirry sisältöön

CO2Jump-hanke: ensimmäiset yritykset solmivat ilmastokumppanuuden Porvoon kaupungin kanssa maailman ympäristöpäivänä

Ilmastokumppanuusmallia on kehitetty osana Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamaa Co2Jump – Ilmastoloikka kumppanuuteen -hanketta.

Kumppaniyritykset allekirjoittivat ilmastokumppanuussitoumukset Porvoon kaupungin kanssa keskiviikkona.

Co2Jump – Ilmastoloikka kumppanuuteen -hankkeen ensimmäiselle kehityskierrokselle osallistuneet yritykset ovat saaneet omat ilmastotavoitteensa määriteltyä ja allekirjoittivat 5.6.2024 ilmastokumppanuussitoumukset Porvoon kaupungin kanssa.

Ilmastokumppanuusmallia on kehitetty osana Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamaa Co2Jump – Ilmastoloikka kumppanuuteen -hanketta. Hankkeen vetureina toimivat kehitysyhtiö Posintra ja Laurea-ammattikorkeakoulu.  

Yritykset tunnistivat oman toimintansa ilmastovaikutuksia osana Co2Jump-hankkeessa tehtävää kehitystyötä. Yrityksiä autettiin oman toimintansa hiiliviisaalle polulle kehitysyhtiö Posintran yrityskohtaisissa sparrauksissa sekä yhteisissä työpajoissa, joissa hyödynnettiin Laurea-ammattikorkeakoulun kehittämää CELLL-työkalua (Circular Economy Laurea Living Labs).

Co2Jump-hankkeessa muotoiltiin yritysten ja Porvoon kaupungin välinen ilmastokumppanuusmalli, jonka tarkoitus on olla organisaatioille matalan kynnyksen verkosto ilmasto- ja ympäristöosaamisen rakentamisen tueksi. Ensimmäisinä ilmastokumppanuuden kaupungin kanssa solmivat Brunberg Oy, Jarin Pihakaivin tmi, Kaj Forsblom Oy, Maanrakennus Forsström Oy, PL-Rakennus Oy sekä Porvoo Tours Oy.  

Porvoon ilmastokumppanit muodostavat edelläkävijöiden verkoston, jota kaupunki tukee vihreän ja kestävän liiketoiminnan kehittämisessä, ajankohtaisen osaamisen ja tiedon saamisessa sekä oman ilmasto- ja ympäristöimagon rakentamisessa.

Ilmastokumppaneilta edellytetään niiden omista lähtökohdista käsin asetettuja ilmasto- ja ympäristötavoitteita. Vastineeksi kaupunki muun muassa tarjoaa yrityksen käyttöön Porvoon ilmastokumppani -tunnuksen, järjestää tilaisuuksia kumppaneiden toiveisiin ja tarpeisiin perustuen sekä avaa tulevia hankkeitaan ja hankintojaan.

Co2Jump – Ilmastoloikka kumppanuuteen -hanke jatkuu lokakuuhun 2025 asti. Syksyllä 2024 alkavalle toiselle kehityskierrokselle otetaan nyt mukaan uusia yrityksiä kehittämään toimintaansa hiiliviisaammaksi. Tavoitteena on lisäksi sopia kehitysprosessin päätteeksi ilmastokumppanuus Porvoon kaupungin kanssa ja liittyä osaksi aktiivista ilmastokumppanuusverkostoa. Hanke tarjoaa yrityksille maksutonta tukea ja tietoa omien ilmastotavoitteiden määrittelyyn sekä uusien potentiaalisten vähähiilisten liiketoimintamallien kehittämiseen. Co2Jump – Ilmastoloikka kumppanuuteen -hanketta koordinoi Posintra ja osatoteuttajana on Laurea-ammattikorkeakoulu. Päärahoittaja on Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR).

Lue lisää Porvoon ilmastokumppanimallista Porvoon kaupungin verkkosivuillta.

Lisätietoja: